Ingyen látogatható programok Bécsben - július
2016. július 04. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok Bécsben - július

Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. Július különösen gazdag a grátisz eseményekben. Ezekből csemegézünk! 

Koncertek a Zene Házában

Időpont: július 10én, 17-én és 24-én 15.30. órától

Helyszín: 1. kerület, Seilerstätte 30.

A Zene Házának belső udvarában a ’’ Klasszikus vasárnapok’’ program keretében ismert zeneköltők műveit szólaltatják meg bécsi és külföldi művészek. A 45 perces előadások közelebb visznek olyan ismert zeneszerzőkhöz, mint például Mozart, Schumann, Beethoven, akiknek közük volt Bécshez.

img_9072_3.jpg

http://www.hausdermusik.com/events/classical-sundays-5

Egyházi zene

Időpont: július 10-én, 17-én, 24-én és 31-én 9.30 órától

Helyszín: Stephansplatz

A Szent István- székesegyház vasárnap reggeli miséi keretében felcsendülő művek igazi csemege az egyházi zene kedvelőinek. Júliusban Mozart, Haydn, Tomás Luis de Victoria zenéjét egy dán kórus, a dóm zenekara és kórusa, valamint szólistái és orgonistái előadásában hallhatjuk. 

img_1662.jpg

http://www.dommusik-wien.at/Dommusik/index.jsp?menuekeyvalue=130&langid=1

Nyári koncertek az Augartenben

Időpont: július 10-szeptember 4. között, vasárnaponként 18.00 óra

Helyszín: 2. kerület, Obere Augartenstraße 1a.

Júliusban és augusztusban vasárnap esténként különböző országok művészei adnak koncertet a szabadban, a Bunkerei Augartenben, a második világháborúból ránk maradt betontorony árnyékában. A meleg nyári éjszakákon, a füvön ülve, vagy a közeli kávézóban italt szürcsölve élvezhetjük a különböző zenei műfajokat. A fellépők részére adományt szívesen elfogadnak.   

img_7054.jpg

http://www.bunkerei.at/de/events/

Táncfesztivál 

Időpont: július 14. és augusztus 14. között

Helyszín: program szerint

Az évenként megrendezésre kerülő Impulstanz a táncművészek nemzetközi seregszemléje. A világ számos országából érkeznek előadóművészek, hogy bemutassák tánctudásukat és tapasztalatokat cseréljenek. A fizetős programok mellett több ingyenes előadás, workshop, perfomansz várja azokat, akik a táncot élvezik. (fotó:Karolina Miernik)

d3c061c7c1da945f2a984ef47bdb318f_jpgkarolina_miernik_kepe.jpg

http://www.impulstanz.com/performances/2016/programme/

Zenés Filmfesztivál

Időpont: július 14-től szeptember 4-ig, az est beálltával

Helyszín: a Városháza előtti tér

26. alkalommal kerül megrendezésre a Városháza előtti téren, a szabad ég alatt felállított, hatalmas kivetítő vászon köré szervezett Zenés Filmfesztivál. A választék igen széles, az operától a könnyűzenei koncertekig, Mozarttól Elvisig belefér minden. A nemzetközi konyha remekeit 11.00 és 24.00 óra között élvezhetjük, a filmeket pedig sötétedés után nézhetjük. Kultúra és kulináris élvezetek egyben.

img_0289_1.jpg

http://filmfestival-rathausplatz.at/programm/

Koncertek a WUK-ban

Időpont: július 19. és augusztus 12. között, keddtől péntekig, 19.30. órai kezdettel

Helyszín:9. kerület, Währinger Straße 59.

11. alkalommal kerül megrendezésre a WUK nyári, zenei koncertsorozata az épületkomplexum udvarában. A tizenhat koncert zenei stílusa igen széles palettán mozog, többi között rock, pop, latin ritmusok, country és folkrock is szerepel a programban.

img_9368_1_1_1.jpg

http://www.wuk.at/event/id/18349

Popfesztivál

Időpont: július 28-31. program szerint

Helyszín: Karlsplatz

Négy nap, több mint 50 koncert! Ezt kínálja a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Popfest, a popzene rajongóinak, melyen elsősorban osztrák zenészek kapnak fellépési lehetőséget. A gyönyörű helyszínen, a Karlskirche előtt felállított színpadon, mindenki megtalálja kedvenc zenei stílusát, lesz itt soul, astro-rock, elektronikus zene és DJ is.

img_9688.jpg

http://popfest.at/#Programm

Irány a strand!

Időpont: jó idő esetén

Helyszín: U1 metró vonalán

Minden évben bővül a bécsi szabadstrandok száma. Idén sincs ez másképp. Tavaly májusban az Öreg-Dunánál adtak át egyet, ez évben az Új-Dunánál lehet újabb helyen grátisz fürdeni. Csak legyen jó idő! 

img_2085_1.jpg

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt      

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr388864104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása