Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. november 03. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Hat kép, hat helyszín, több program hétvégére. Múzeumlátogatás, koncertek minden a zene fővárosában, és még sok érdekesség vár rád a hétvégén! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!  

Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier)

Időpont: november 3.  17.00 órától

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1-5.

Nyílik az első téli bulihely a városban. Jégkunyhókat építettek a Múzeumi Negyed közepére, ez már az advent előszele. Bár az idő még meleg, a forró puncsok a kínálatban már szerepelnek. Az MQ a hipszterek kedvence, a hangszórókból szól a menő zene, az osztrák DJ-k mixe. A curling pálya egyelőre vizes, hideg kell hozzá, hogy a tetején jég legyen.

http://www.mqw.at/programm//programmdetail/winter-eroeffnung/

Voice Mania - "Balcanto"

Időpont: november 4.  14.00 - 19.00 óra között

Helyszín: 1. kerület utcái

Verona helyett Bécsben, a belváros erkélyein és a templomok karzatain adnak szerenádot, immár 19. alkalommal, a nemzetközi kórusfesztivál résztvevői, hogy kedvet csináljanak az egy hónapig tartó rendezvénysorozathoz.

http://voicemania.at/index.php?id=421

Zongorapremier Ausztriában

Időpont: november 4-5.  9.00 - 18.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Lothringerstraße 20.

Premier a Konzerthaus Schubert termében. A Steinway & Sons itt mutatja először be az önállóan koncertező zongoráját, legújabb technikai csodát a Spiriot. A zongora élő koncert minőségben játszik és olyan a hangzása, mintha valaki rajta játszana. Aki nem hiszi, járjon utána. A koncertek 11.00, 14.00 és 16.00 órakor kezdődnek.

okkkkkkkkkkkkk_2.jpg

https://konzerthaus.at/konzert/eventid/54347

Bécs Múzeum

Időpont: november 6.  10.00 - 18.00 óra között

Helyszín: 4. kerület, Karlsplatz 8.

A hónap első vasárnapján a Karlsplatzon található múzeum, illetve a hozzátartozó múzeumok, gyűjtemények ingyen látogathatók. November első hétvégéjére magát a Bécs Múzeumot ajánlom, ahol az állandó gyűjtemények mellett az időszakos kiállítás (Szex Bécsben) is érdeklődésre tart számot.

img_1745_1.jpg

http://www.wienmuseum.at/

http://becsifekete.blog.hu/2016/10/19/szex_675

Komolyzene

Időpont: november 5. és 6.  program szerint

Helyszín: program szerint

Három helyszín (Otto-Wagner-Kirche, Peterskirche Wien, Museum Mödling), három időpont, szebbnél szebb zeneköltemények Vivalditól, Rossinitól, Bachtól és más híres zeneszerzőktől egy zenekar előadásában. Csefalvay Dániel vezetésével egy nemzetközi, fiatal művészekből álló zenekar, a 2013-ban alakult Orchester der schönen Künste Wien muzsikálását hallgathatjuk. A koncertek ingyenesek, adakozást elvárnak.

http://www.orchesterderschoenenkuenste.at/index.php

Történelmi nap a múzeumban

Időpont: november 6.  9.00 - 15.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Arsenal 1.

A Hadtörténeti Múzeum a hónap első vasárnapján ingyen látogatható. Ezen a hétvégén nemcsak a színvonalas állandó kiállítást tekinthetjük meg, hanem a vívás fajtáival ismerkedhetünk meg. A bemutatókon keresztül a program testközelbe hozza a vívást, így betekintést kapunk e régi fegyver használatának tudományába, a középkortól napjainkig. A történelem iránt érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek ajánlom.

okkkkkkkkk.jpg

http://www.hgm.at/

http://www.hgm.at/de/nc/museum/veranstaltungskalender/detail/show/Event////historientage-geschichte-zum-anfassen.html

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr9811921061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása