Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. szeptember 29. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Most kivételesen hét kép és egy ráadás, több helyszín, több program hétvégére. Éjszakai sport, bolhapiac, koncert, színházlátogatás, esküvői kiállítás és még sok más érdekesség. Nem csak Bécsben élőknek! Ne felejtkezzetek el a havi ajánlóban szereplő programokról sem! Jó válogatást!  

Kerékpározás az éjszakába

Időpont: szeptember 30.  21.00 órai indulással

Helyszín: 1. kerület, Heldenplatz

Nem tudsz aludni, tele vagy energiával, szórakozni sincs kedved? Kerékpározz egyet! Utolsó alkalom, hogy péntek este társaságban, drótszamáron tekerve a Heldenplatztól indulva felfedezd a várost. Most a cél a Wienerberg, a Triesterstrassén keresztül, mintegy 19 km hosszú biciklizéssel.

img_0712.jpg

https://www.facebook.com/events/1784126208500741/

Bolhapiac a Neubaugassén

Időpont: szeptember 30. és október 1. között,  program szerint

Helyszín: 7. kerület, Neubaugasse 84a

Ez Bécs legmenőbb bolhapiaca már évek óta, az igazi fanok ki nem hagynák, olyan jó a hangulata. Aki pedig ódzkodik a műfajtól, ha valahol, akkor itt kedvet kaphat. hozzá. Ez alkalommal is lesznek szép ruhák, minden korosztálynak, köztük vintázs, tovább kiegészítők, csecsebecsék, cipők, berendezési tárgyak és művészeti alkotások is várják az odalátogatókat. A vásárhoz a boltok is csatlakoznak. És mivel ez buli is egyben, nem maradunk se éhen, se szomjan, és még zene is lesz.

150249_web.jpg

https://www.facebook.com/events/548742875316759/

Dzsesszkoncert 

Időpont: szeptember 30.  19.00 óra

Helyszín: 22. kerület, Eßlinger Hauptstraße 96.

A dzsessz kedvelői a 22. kerületi Jazzparkban a Zund együttest hallgathatják. A zenekar zenéjét az ír motívumokkal tűzdelt funky stílus jellemzi. Előzetes helyfoglalás javasolt. (e-mail: reservierung@kulturfleckerl.at, telefon: 01 / 774 80 72 este Frau Helbling)

http://kulturfleckerl.at/termine.html

Nyitott kapuk a Burgtheaterben

Időpont: október 1-2.  program szerint

Helyszín: 1. kerület, Universitätsring 2.

Szezonnyitás előtt gyerekeknek és felnőtteknek kínál programot a bécsi Várszínház, az osztrákok nemzeti színháza. A kétnapos program lehetőséget ad a színház megtekintése mellett a kulisszák mögé nézni. Egyes programokra (lásd weboldal) aznap a színház pénztárában ingyenes, 0 eurós jegyet kell váltani.

60_2.jpg

http://www.burgtheater.at/Content.Node2/home/spielplan/event_detailansicht.at.php?eventid=966433373

Esküvői kiállítás

Időpont: október 1-2.  program szerint

Helyszín: 8. kerület, Auerspergstraße 1.

Nemcsak a házasságot tervezőknek lehet érdekes a jövő hétvégén, az Auersperg palotában megrendezésre kerülő vásár, hanem a barokk építészet kedvelőinek is. Több mint száz kiállítón keresztül bepillantást nyerünk, milyen feladatokkal jár egy esküvő megszervezése, no és a bécsi trendet is megszemlélhetjük.

60ojjjjjjjj.jpg

http://www.hochzeitswelt.at/wien/

Bécsi bortúra - Wiener Weinwandertag

Időpont: október 1-2.  10.00 - 18.00 óra között

Helyszín: Ottakring (4,5km), Neustift - Nussdorf (10,8km) és Strebersdorf - Stammersdorf (9,6km)

Nyitott pinceajtókkal várják a vendégeket a vincellérek. Három helyszínen, különböző hosszúságú utak mentén számtalan pincészet borát kóstolhatjuk meg a gazdák borozóiban, a heurigerekben. Tízedik éve fix dátum ez az őszi hétvége a bécsiek naptárában, tavaly mintegy 30 ezer emberében. Előrejelzések szerint az időjárás idén is kegyes lesz. Természetesen a fogyasztásért fizetni kell.

img_5899_1.jpg

https://www.facebook.com/events/103063180156237/

Önkéntesek a Rathausban

Időpont: október 1-2.  program szerint

Helyszín: 1. kerület, Friedrich-Schmidt-Platz 1.

A bécsi Városháza ad helyet annak a több mint hetven szervezetnek és egyesületnek a bemutatkozásra, melyek önkéntesen segítik a rászorulókat. Az elsődleges cél, hogy további munkatársakat toborozzanak.

11207951_web.jpg

http://www.freiwilligenmesse.at/messe/freiwilligenmesse-wien-2016/

Plusz egy program, mely ugyan nem ingyenes, de nagyon izgalmasnak ígérkezik!

Múzeumok hosszú éjszakája

Időpont: október 1.  18.00 óra és október 2.   1.00 óra között

Helyszín: Bécs múzeumai, program szerint

Az évente megrendezésre kerülő program nem ingyenes, mégis ide kívánkozik, mert jutányos áron, 15 euróért számtalan múzeumot és kiállítást megnézhetünk. A jegy nemcsak belépésre jogosít, de magába foglalja a múzeumok között közlekedő buszok, valamint a bécsi tömegközlekedési eszközök használatát is, délután hat és hajnal egy óra között. 

orf_marko_20101021170939.jpg

https://langenacht.orf.at/en/tickets/

Fotó/videó: honlapok, youtube és saját 

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr3911749681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása