Anya és lánya főztjét eszi Bécs
2016. szeptember 16. írta: Bazsa Mara

Anya és lánya főztjét eszi Bécs

Szereti a nyers kosztot? Netán allergiás? Mutatok két helyet, ahol nyers, illetve allergiamentes ételeket készítenek. Anya és lánya vezeti az éttermeket, melyet egész Bécs szeret.

Simply raw bakery

A szimplán nyers pékség szimplán remek, nem kell hozzáfűzni ömlengéseket. A vágyak tárgya a hely. Van bája, kisugárzása. Egy pékség, ahol nem sütnek, nem főznek, hanem nyersen szolgálják fel az étkeket.   img_8748_1.jpg

img_8763_1.jpg

Tündéri hely szinte a központban, gyalogtávra a Grabentől és egyéb nevezetességektől. Az Am Hof sarkából nyílik ez a hangulatos kis utca, itt székel ez a nyers ételeket készítő konyha. Előtte egy pici kiülős hely, jó időben tele vendéggel.

img_8749.jpg

Pralinék, kekszek, ínycsiklandó torták kelletik magukat. A vitrinben tetszetős finomságok sorakoznak. Békebeli odabent a hangulat. A pult mögött Gabriele áll, ő maga az, aki kiszolgál, és ha kell, tanácsokkal is ellát. Rögtön mondja is, a mogyoróról, dióról, manduláról ők nem mondtak le, több tortának az a töltete. Ha valaki ezekre érzékeny, azoknak ajánl mást szívesen. A szakmát Amerikában tanulta, onnan a tudása. Amúgy itt minden bio, növényi eredetű, no és nyers. A kávézót anya és lánya vezeti. 

img_8758_1.jpg

img_8769_1.jpg

Cím: 1. kerület, Drahtgasse 2/Am Hof

http://www.simplyrawbakery.at/

Az első kávézó Bécsben, melyet kifejezetten az allergiában szenvedőknek hoztak létre. A tulajdonos maga is alanya e kellemetlen jelenségnek, ezért gondolta, nyit egy olyan helyet, ahol korunk betegségétől küszködők nyugodtan ehetnek, ihatnak, anélkül, hogy kiütést kapnának, vagy befulladnának. Össze is szedett mindenféle receptet, kitanulta a mesterséget és megnyitotta ezt a kis helyet.

img_8111.jpg

img_8114.jpg

A hely hamar népszerű lett, sorra jöttek a vendégek, akik Momót, Rudit, Katinkát, vagy Sissit rendeltek. Merthogy itt neve van a kedvenceknek. Amelie a csokitorta, szilvás a Mariska. Egytől egyik allergénmentes, nem használnak mogyorót, laktózt, szóját, sem glutént, mesterséges aromát. És ez nemcsak az édességekre igaz, de a felszolgált ételek, italok, de még a snapsz sem ártalmas.

img_8105.jpg

A kávézót anya és lánya viszi, úgy látszik, bevált a recept, a fiatalok ösztönzik a szülőket. A hely világos, tiszta és jó a hangulata. A falakat művészbarátok eredeti alkotásai teszik barátságossá, de más is van, ami vonzza a tekintetet. A polcon eladó táskák, pólók, dizájnos kártyák várják a vevőket. 

img_8101.jpg

img_8099.jpg

Cím: 4. kerület, Wiedner Hauptstraße 35.

http://www.allergikercafe.at/

 

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt      

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr8411711033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása