Életvidám kövér nők Bécsben
2016. augusztus 05. írta: Bazsa Mara

Életvidám kövér nők Bécsben

Bécs hadat üzent az anorexiának, harcba szállt a soványság ellen, letette voksát a duci nők mellett. Több mint egy tucat igencsak testes, vaskos combú, terebélyes ülepű asszonyság lepte el a Múzeumi Negyedet. Siessünk, ha látni akarjuk őket!

Xu Hungfei kínai művész „Mollige Frauen” pufók asszonyai, ahogy kedvenceit a művész becézi, most pár napig Bécsben vendégeskednek. A hölgyek még Rubens múzsáin is túltesznek, bár alkotásra ők ihlették a mestert, aki egyébként le sem tagadhatná a kövér nők iránti szenvedélyes vonzalmát.

img_6295_1.jpg

img_6276.jpg

Fellini is megnyalná mind a tíz úját, ha élőben látná, hogy tekeredik a húsos háj, burjánzik a hurka némelyikük combján. Súlyra sem gyenge a vendégsereg, alkotójuk mélyen a zsebébe is nyúlt, amikor megvette a repjegyüket, a túlsúlyért jócskán fizethetett. Kilóban 150 és 3000 közöttit nyomnak a szépségek.  

img_6396.jpg

img_6362_2.jpg

Kínából érkeztek a dundi nőszemélyek, bár jó ideje már Európában vendégeskednek. Százuk közül csupán párat ért a szerencse, hogy több földrész országát megismerje. Bejárták már Ausztráliát, körbeutazták Ázsiát, 2013 óta járják a maguk útját. Most a bécsiekkel kacérkodnak, itt kelletik magukat.

img_6452.jpg

img_6443.jpg

A szobrok, ha jól számoltam, 15-en, szinte mind szokványos tevékenységet végeznek, a mester hétköznapi szituációkban örökítette meg a nőket, amint zenélnek, táncolnak, bicajoznak, vagy éppen gyermekeikkel játszadoznak. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a bámészkodókat megnevettesse és játszani vigye. 

img_6364.jpg

img_6402.jpg

img_6481.jpg

Ahogy láttam, ez be is jött. Vevők voltak a bolondozásra az emberek. Nevettek, mosolyogtak, szelfiztek, fotóztak, sokan a szobrokat utánozva bolondoztak. Persze, csak azután, hogy tátva maradt szájuk normál pozícióba visszaállt.

img_6345.jpg

img_6436_1.jpg

Két férfit néztek csak sajnálkozva. Egyik sem hasonlított a női külsőbe bugyolált szumóharcosokra. Ők ketten, szerencsétlenek, azon erőlködtek, hogy kedvesüket stabilan tartsák meg, s hogy a testes asszonyságok súlya vágyukat le ne lohassza. Kiállták a próbát, mindkettő elnyerte jutalmát.  

img_6322.jpg

img_6334.jpg

img_6454.jpg

Az 1963-ban Kínában, Cantonban született Xu Hungfei, nemzetközileg elismert művész. A posztmodern egyik jeles képviselője. Hazájában számtalan, szabadtérre kiállított szobrával futott be. A kiállítás az MQ placcán 10-ig látogatható.

img_6303.jpgFotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr958948354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása