Duna-sziget Fesztivál - hangulatjelentés
2016. június 24. írta: Bazsa Mara

Duna-sziget Fesztivál - hangulatjelentés

Indul a buli, lassan, de biztosan gyülekeznek az emberek a szigeten. No, nem Pesten, hanem Bécsben. Európa egyik legnagyobb, ingyenes, szabadtéri fesztiválja, immár 33. alkalommal indul útjára. 

Tavaly a látogatók száma megdöntött minden eddigi rekordot, a szigeten 3,3 millió ember mulatott. Idén sem várnak kevesebbet. Nemcsak a 30-35 fokos meleg hevíti a kedélyeket, de számtalan sztár is, akik a fesztiválra érkeztek, és egymásnak adják a kilincset.

img_0273.jpg

13 színpadot építettek, 600 órás zenei hangzavarra készülnek és összesen 1200 művész lép majd fel. A hétvégén nemcsak zenét hallgatnak az emberek, de több érdekes programmal is készültek, családosoknak, gyerekeknek és a sportszeretőknek is változatos szórakozást ígérnek.  

img_0341.jpg

Az idei év újdonság egy aréna, melyet erős embereknek építettek, akik majd különböző feladatokban összemérhetik erejüket. Nemcsak sörösrekeszeket emlegetnek majd a delikvensek, de akár világcsúcs kísérletekben is részt vehetnek.

img_0301.jpg

Az első fesztivált egyébként 1983-ban rendezték, akkor fejezték be a Floridsdorfer-híd építését, és azt ünnepelték. A szervezőknek az tűnt fel, hogy a várt 15 ezer vendég helyett, mintegy 150 ezren érkeztek. Azóta kap zöld utat az esemény, melyet 4,5 km hosszan, a Nord- és a Reichsbrücke között rendeznek. 

img_0318.jpg

33 év alatt számos világsztár megfordult a szigeten, a krónikások rengeteg emlékezetes koncertet jegyeznek, Madonna Bécsben először itt lépett fel, Falco legendás koncertjén 100 ezer ember tombolt és tolongott, 250 ezer nézővel pedig a Kelly Family tartja a rekordot. 

img_0283.jpg

A sikerhez persze a helyszín is sokat hozzátesz. A viszonylag keskeny sziget, szélessége 70 és 210 méter között váltakozik, 21 km hosszan hasítja ketté a Dunát. A mesterséges földsávot persze nem a bulik miatt építették, hanem az árvízvédelem miatt tették. Fekvése, a központhoz való közelsége, kényelmes megközelíthetősége frekventált hellyé tette. 

img_0336.jpg

img_0280.jpg

A fesztivál a 33 év alatt akkora méreteket öltött, hogy a buli idejére kitelepítenek több rendőrőrsöt, ők vigyázzák a rendet és a biztonságra is felügyelnek. Tűzoltók és egészségügyi dolgozók is szép számmal várakoznak arra az esetre, ha dolguk akad. 

img_0348.jpg

Éhen, szomjan nem marad senki. 200 elárusító bódé kínálat enni- és innivalót. Ha észreveszik, az üveges italokat elveszik, ezért jobb, ha ilyesmit nem teszünk a kosarunkba. A műanyag poharakat ne dobálja el senki, mert visszaveszik. És egy újdonság, idén először van App alkalmazás ("DiF16"), melyen minden részletről tájékoztatnak.   

img_0276.jpg

img_0287.jpg

A fesztivál vasárnapig tart. Részletek: https://2016.donauinselfest.at/programm/

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt      

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr198834984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása