Végre a Ringstrassén is égnek a karácsonyi fények
2015. december 07. írta: Bazsa Mara

Végre a Ringstrassén is égnek a karácsonyi fények

150 évet várt Európa egyik legszebb bulvárja arra, hogy karácsonykor ünnepi fények égjenek rajta. Most végre megkapta!

Bécs ünnepi díszbe öltözve várja a karácsonyt. Idén először a Ringstrasse is a kivilágítandó helyek közé került, nem érdemtelenül. Az elmúlt évben közel negyven utcát világítottak ki és öltöztettek ünnepi fénybe. Idén eggyel több került a listára, na, végre.

img_3117.jpg

A Ringstrassén január 10-ig örülhetünk az ünnepi dísznek, melynek elkészítésekor arra azért ügyeltek, hogy az autósokat a fény ne zavarja, és az épületek is érvényesüljenek. A csupasz fákra is került fény és a sétány is kapott díszítést. A fehér LED-lámpák a karácsonyi hangulatot utánozzák.

img_3123.jpg

A díszítést két dizájner tervezte, nem csak magától került ide. 36 világító kaput álmodtak 5,2 kilométer hosszan, 52 ezer világító ponttal a bulvárra. Mielőtt a tervezőktől valami eredetit, meghökkentőt számon kérnénk, szögezzük le, épp ilyen, hagyományos, giccsbe hajló volt a koncepció lényege. 

img_3145.jpg

A sorból a belváros sem maradt ki. Teljes pompájában fénylik valamennyi utca és tér. Bár évről évre ugyanaz a dekoráció, újra és újra csodálattal tölti el az embereket és fokozza a vásárló kedvet. A karácsonyi hangulat a fényekkel érzékelhető lett. A Karntnerstrassén fehér csillagok csüngenek fentről le, bevilágítva az utat, ahol a tömeg halad.

img_2826.jpg

img_2832_2.jpg

A Rotenturmstrasse megtöri a fehérséget, évek óta pirosban pompázik, de ez is az ünnep színe.

img_2803_1.jpg

img_2812.jpg

A Grabenen vakít a fény, ha nem a hó, és nyújtja a fehér karácsony ígéretét. Igazán impozáns a 400 kilót nyomó csillár.

img_2840.jpg

img_2859.jpg

A Kohlmarkt mintha fátylat ejtene fentről le, rendületlenül szórja csillámait az emberekre. Ünnepi hangulatot kölcsönöz a történelmi épületeknek, a háttér újraéled a fényben.

img_2908.jpg

A Habsburgergasse a fiákeresek bevett útvonala, nekik mutat utat a sok lámpa.

img_2897.jpg

Egyébként az idén közel 40 bevásárló utca kap ünnepi fényt. Összesen 2,2 millió lámpa kerül közterületekre, a büdzsét kissé megterhelve. A pénzt a boltosok és a vállalkozók adták össze, a Gazdasági Kamara fizette. 1,5 millió eurót invesztáltak az ünnepbe. 190 km kábelt fektettek le a cél érdekében, légvonalban, 25 km híján, elérne Bécstől Pestre. img_2913.jpg

Fotó: saját 

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr978145622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása