Föld körüli utazás Bécsben - remek program családosoknak
2015. augusztus 27. írta: Bazsa Mara

Föld körüli utazás Bécsben - remek program családosoknak

Mexikóba, Kínába, vagy akár falura is képzelhetjük magunkat, pedig csak Bécs 22. kerületében, Donaustadtban járunk. Egy vidám délelőtt családosoknak és a természet imádóinak. 

Tanösvények, állatsimogatók, pálmaház és különböző kultúrák egy helyen mesevilágba varázsolnak bennünket, amikor belépünk a Hirschtetten Virágkert tárva-nyitva álló kapuján. A városközponttól alig félórányi út után.

img_1821.JPG

img_2039.JPG

Az északi kapunál (van déli és nyugati bejárata is a kertnek) a látogatók rögtön állatokba ütköznek. Nemcsak nézni, de simogatni, etetni is szabad őket.

img_1721.JPG

Az állatok mellett falusi porta fogad. Skanzenbe csöppenünk, falusi idill részesei leszünk. Udvaron kapirgáló tyúkok, akolban megbúvó tengeri malac, echte szag és szárított kukorica varázsolja Bécs külső kerületébe az osztrák vidéket.

img_2050.JPG

img_1739_2.JPG

Aztán egy óriási labirintus fogad, története több mint 5 ezer éves, ez az újkori is gondolkodásra késztet. Játszva ugyan, de mégis a döntés felelősségére figyelmeztet. Van be- és kijárata, a kettő közti útvesztő a játék tárgya. Csalni viszont nem ér. 

img_1832.JPG

Ilyen környezetbe menyasszonyok is beleférnek, esküvőre, a nagy igenre és 60 főre ki is lehet bérelni a kertet. Mutatóba akad is mindjárt egy ara, bár most csak a fotós és a párja állnak lesben, hogy a jeles alkalmat megörökítő kép szülessen. A násznép már odébbállt, helyükön egy újabb fiatal pár próbál.

img_1801.JPG

img_1790.JPG

Öt kontinens virágai, növényei találhatók itt meg. Látogassunk rögvest Indiába el. Egy hindu istenség fogad az egzotikus banánfák árnyékában. Egy régi indiai közmondás pedig tudatja, az udvariasság az ember, az illat a virág sajátja.   

img_1904.JPG

img_1907.JPGTeknősök hűsölnek a vízben, nádasokkal, vízi növényekkel ölelkeznek, miközben élvezik a rájuk irányuló figyelmet, már ha ebből bármit is érzékelnek.

img_1883.JPG

Nem csak virágzó kertet találunk itt, minden része mesél, elmond, tudat valamit. A kínai kertben az irgalom és béke istene, Guanyin trónol, nézi és védi növényeit, vigyázza yin és yang földbe vésett örök szimbólumát, zavartalanságát pedig kőbe merevedett oroszlánok őrzik.  

img_1944.JPG

Nem kell repülőjegyet váltanunk, sem vonatra ülnünk, magunkat akár itt is a nagyvilágba képzelhetjük.  Mexiko jellegzetes, kaktuszos, pálmás, szárazra szikkadt tája, egy igazi, kisebbfajta hacienda, közepén pirosra festett házzal hív siestára, fiestára.

img_1951.JPG

Itt egész évben virágoznak a növények, hol szabadföldön, hol az üvegházak melengető védelmében. 360 ezer tavaszi, 1,5 millió nyári és 60 ezer őszi virág, ráadásként és utánpótlásként még 1 millió virághagyma is kiültetésre vár. Ezek a büszke számok. Megpihenve ezeken elmeditálhatunk. 

img_1920.JPG

A világot pár óra alatt is körbeutazhatjuk, nem kell hozzá 80 nap. És még egy nagy előny is van, nincs extra költsége, a látogatás grátisz van. Egy hely, ahol játszva nevelnek és ismertetik meg a gyerekekkel a természetet.

img_2026.JPG

img_1973.JPG

A Floraium májustól októberig áll nyitva, a pálmaház és az üvegházak viszont egész évben.

img_2033.JPG

Fotó: saját 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

  

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr657736120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása