Koncertek és megashow Bécsben
2015. január 20. írta: Bazsa Mara

Koncertek és megashow Bécsben

Bécs a zene fővárosa, Európában mindenképp. A komolyzene nagyágyúi megágyaztak a könnyűzene kedvelőinek. Az idén ez a műfaj tartja lázban Bécset. A koncertek javában szerveződnek. Hogy időben felkészüljünk és kiválasszuk az ízlésünknek megfelelőt, csemegézzünk a legnagyobb nevek közül.

A 2014-es évet nehéz überelni, gondolhatják azok, akik lelkes koncertlátogatók és fanok. A tavaly Bécsbe látogató sztárok magasra tették a mércét. Emeljük ki a legsikeresebbeket és legemlékezetesebbeket, éppen csak emlékeztetőül. Robbie Williams vérbeli profiként hozta a formáját és lenyűgözte a nézősereg apraját-nagyját. Justin Timberlake telt házas, tökéletesen megkomponált show-t nyomott, a két nagy élő legenda, a Depeche Mode és a Rolling Stones hírnevükhöz méltót alkotott. Mick Jaggerék ráadásul rekordot is döntöttek, a piedesztálról mindenkit levertek, röpke 75 perc alatt eladtak 55 ezer jegyet. Lady Gagát is nehéz behozni, igazi nő és díva. A fellépésre 32 kamionnal érkezett, ennyibe sikerült valamennyi kellékét, technikáját és fellépő ruháját beleszuszakolnia. 

9_2.jpg

Bécs ezekkel a nagy nevekkel is felveszi a versenyt, igyekszik nagyobbat ugrani, a mércét feljebb rakni. Idén ismét a könnyűzene viszi a prímet. Világsztárok, fesztiválok, újdonságok, no és a 180 millió tévénézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztivál tartja izgalomban a zenekedvelőket. A sort Anastacia nyitja. Január 28-án lép fel a Stadthalléban.

aninagy.jpg

A Queen és új énekesük, Adam Lambert február 1-én várja rajongóit, február 14-én Lionel Richie, 26-án pedig Katy Perry azok, akik koncertet adnak. Március 23-án a Deep Purple is beszáll, bővítve a világsztárok listáját. Április 1-én, e a tréfás napon jönnek az igazi nagyok. Paul Simon és Sting lép fel egyszerre, egy színpadon.

paul-simon-sting-tour-opener-650-430jooooooooo.jpg

Új év, új fesztivál, és egy igazi nagy dobás. Ha már a fesztiválok ennyire bejöttek az európai embereknek, Bécs is rátesz egy lapáttal és ringbe száll a rockon tomboló publikumért. Nyáron, június 4-6 között első alkalommal kerül megrendezésre A rock Bécsben elnevezésű fesztivál. Már a felütés is pazar, fellép többi között a Metallica, a Muse, a Limp Bizkit és a Kiss. A fesztivál helyszíne a Duna-sziget. A három napra szóló belépőjegy ára kissé borsos, 199,90 euró, a sátorozással egybekötötté pedig 229,90. (Biztonsági okokból a kiskorúak csak felnőtt kísérettel, szülői engedéllyel látogathatják a rendezvényt.)

kiss.jpg

És ha már a Duna-sziget. Hogy csökkentsük a költségeket, és az átlagárat lejjebb vigyük, ne feledjük, az idén 32. alkalommal rendezik meg a Duna-sziget fesztivált. Európa legnagyobb open-air fesztiválja június 26-28 között tárt karokkal várja a vendégeket, a zeneszerető embereket. Az idén is ingyen, természetesen. (tavalyi kép)

inseljooooo.jpg

Június 10-én korunk egyik legmenőbb fiúcsapata a One Direction lép fel. A Roxette július 8-án ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, fergeteges bulit ígérve a közönségnek. Október 2-án Eros Ramazzotti áztatja könnyesre a női szemeket, október 27-én pedig a Simply Red nosztalgiázik és örül együtt a közönséggel annak, hogy idén 30 éve együtt mulatnak.  

roxette-roxette_at_bospop_festival_the_netherlands_2011kicsi.jpg

Az év nagy durranása kétségtelenül a 60. Eurovíziós Dalfesztivál. A város már most gőzerővel szervezi a nagy zenei eseményt. Önkénteseket toboroznak száz számra, akik a fesztivál ideje alatt segítenek az eligazodásban, a turisták navigálásában, a hivatalos események levezénylésében. 

A döntő május 23-án lesz, melyet élőben közvetít valamennyi nemzeti adó. A nagy show dívája, Ausztria legeladhatóbb export „terméke” Conchita Wurst, kit a trónról 39 ország énekesei, zenészei igyekeznek majd ledönteni.   

conchita-wurst-eurovizion_1_.jpg

A felvezetés már január 26-án kezdetét veszi, ekkor adja át Koppenhága polgármestere Bécs első emberének, Michael Häuplnak a rendezvény jelképes kulcsát és egyúttal az elődöntők részvevőinek névsorát is kisorsolják. A buli maga már május 17-től élvezhető. Ekkor lesz a hivatalos megnyitó és kap helyet a Rathausplatzon az Eurovision Village. Egy „falu”, ahol együtt szurkolhatnak a nézők a különböző nemzetiségű énekeseknek. DJ-k, családi programok és a résztvevő énekesek fellépései stimulálják majd a hangulatot. Bár a show költségvetése nem csekély, Ausztriának ez minden pénzt megér. 

11_1.jpg

Lassan lehet tippelgetni, az idén melyik ország viszi haza a koronát. Mindenesetre a jegyeket már árulják. 

 

 Képek: az internetről, az első és az utolsó Gábortól 

 Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr277086557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása