Szilveszter Bécsben - 12 óra nonstop buli
2014. december 10. írta: Bazsa Mara

Szilveszter Bécsben - 12 óra nonstop buli

Aki még hezitál és nincs ötlete, hogy a szilvesztert hol töltse, ebbe pillantson bele! 

Európa több nagyvárosában várják az éjfélt, az óév végét több százezres tömegbe verődve az emberek. Ebből Bécs sem marad ki. A belváros szinte egybefüggő színpadot képez, ezen lépnek fel a zenészek. A programok délután kettőkor kezdődnek és hajnal kettőig tartanak. A zenei választék gazdag, ki-ki kedvére válogathat: operett, jazz, funk, reggie, lesz DJ, latin, rock és természetesen ausztropop.  A program tartogat más meglepetéseket is, lesz opera, balett, tánctanfolyam, karaoke és valcer. A nagy dáridónak a szilveszteren kívül még három az oka, 25 éves hagyomány az utcabál, a Ringstrasse 150 éve áll és a valcert is ünnepeljük, hisz idén 200 éve, hogy keringőzünk. Helyszínek az óváros, a Rathausplatz, a Ringstrasse és a Burgtheater előtti tér, valamint a Prater. Akkor jöjjenek a részletek: 

Rathausplatz – az utóbbi 60 év slágereivel vár 

A hangulatról a Radio Wien Band DJ-je gondoskodik, a TOPMIXX banda pedig az egykori örökzöld slágerekkel szórakoztat. 

  • 18.00 – 22.00 fellép Andie Gabauer és a FreeMenSingers
  • 22.00. aktuális toplista, slágerparádé a Tha Family-vel 

rath.jpg

Universitätsring – a 150 éves a Ringstrassét ünnepli

Pontban éjfélkor, a Rathausplatz elől indul a szilveszteri tűzoltókocsi és hangos dudaszóval köszönti az újévbe áttáncolókat. A közlekedés 17.00 órától lezárva. A Ringstrasse táncparketté alakul és a valcer lesz az úr, Barbara Helfgott &Rondo Vienna és az Original Wiener Salonensemble varázsolják el a publikumot. 

ball-der-wiener-hofburg-debuetanten.jpg

A Freyungon szilveszteri parti gyerekeknek - felnőtteknek rock és blues 

  • 14.00-18.00 a kicsiké a terep, fellépők: Christina Karnicnik és Robert Steiner
  • 19.00-től pedig újra a felnőttek tombolhatnak, Adi Hirschal Samtorchester, DaLenz és TRIOMOBÜ nyomják az igazi bécsi zenét 

Am Hof -  a soul és a funk kedvelőinek

  • 14.00 Velőig hatoló ritmusok bécsi zenekarok tolmácsolásában, a Solomons soul klasszikusokkal szórakoztatja a nagyérdeműt, az  Oldies az elmúlt 60 év popslágereiből ad ízelítőt, Dorretta Carter izzítja a hangulatot és végül, de nem utolsó sorban a John & The Vienna Soul Society pörgeti tovább az éjjelt 

A Graben bálteremmé alakul

Tánc, valcer és operett, minden mennyiségben, kettőtől kettőig minden mennyiségben.

bezirk.jpg

Stephansplatz – a valcertől a swingig

  • 11.00 nyit a pezsgős stand és mi más illene a pezsgőhöz, mint a keringő. Ebből mutat ízelítőt lenyűgöző díszletek közt Barbara Helfgott & Rondo Vienna délután kettőtől.
  • 16.30 év végi áhitat közvetítése a Stephansdomból, majd ismét az operett és a keringő vidítja a közönséget az Original Wiener Salonensemble segítségével, fellép még a Bernd Fröhlich Orchester és Tini Kainrath (tánczene)  

Kärntner Straße - DJ

Fanoknak pop és disco már délután 2-től

karl.jpg

Neuer Markt -  pop és klub-zene hajnalig 

Kezdés kettőkor, forró muzsika, slágerek a mából és a 80-as, 90-es évekből, DJ „Motion Music“ interpretálásában  

 

Bécsi Állami Operaház

  • Élőben a Denevér a kivetítőn, a Herbert von Karajan-Platzon
  • Délután 2-től egyveleg a legszebb operákból és balettelőadásokból. (December 26-tól az előadásokat élőben közvetítik.)

 

A Zene Háza (Haus der Musik, 1010 Seilerstatte 30.)

14.00- 22.00 között a Zene Háza ingyen látogatható. Még arra is lesz alkalom, hogy a híres Bécsi Filharmonikusokat dirigáljuk kedvünkre, vagy belehallgassunk az újévi koncertjükbe.  

maria.jpg

Maria-Theresien-Platz  - karaokétól az ausztropopig

  • 14.00 indul a parti egy óriási gyerek karaoke-show-val.
  • 17:30 a közkedvelt Radio Arabella szolgáltatja a zenét és moderál a színpadon
  • 18:30 KNUT & Band: groove, pop zenét játszik
  • 21.00-tól indul az ausztropop, a Band Wiener Wahnsinn megüli a porondot

 

Práter - LET’S PARTY TOGETHER

Este 8-tól mindent bele parti, teljes gázra kapcsolnak: DJ OvivO kezd a „Best of the Centuries Music Mix“-el, válogatás a 70-es és 90-es évek legjobb pop, soul,funk, disco és groove zenéjéből  

Színpadon a Sam Brisbe & Steam, akik már tavaly is elbűvölték a publikumot pop, funk és reggae dalaikkal.

Ráadás a tűzoltókocsi, mely éjfélkor a szivárvány összes színét az égre lövi. 

prater_1.jpg

Mindehhez legalább 80 stand kínál enni-, innivalót. Virslit, kolbászt, forró puncsot, pezsgőt és forralt bort. Ha csak annyian jönnek, mint tavaly, az is közel 800 ezer. Bár van hely elég, sok jó ember elfér, a tömegre készüljünk fel.

Pontban éjfélkor megkondulnak a harangok, hogy 2014-től elbúcsúzzanak és köszöntsék az újat, a 2015-et. Éjfélkor a Rathausplatzon, a Heldenplatzon és a Práternél pazar tűzijáték várja a mulatókat.  

A szilveszteri bulit január 1-én érdemes megfejelni, a macskajajt egy kiadós reggelivel csökkenteni. A Rathausplatzon a hagyományokhoz hűen, „másnapos" reggelivel várják a józanodni vágyókat, a Bécsi Filharmonikusok újévi hangversenyének kíséretében, mely az óriási kivetítőn élőben követhető.

pezsi_1.jpg

 Jó bulizást és boldog új évet!

 

 Fotók: internet

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr736971131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása