Ingyen látogatható programok - hétvégére
2015. október 08. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok - hétvégére

Öt kép, több helyszín és több program hétvégére. Kiállítások, vásárok, városnézés. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Kiállításmegnyitó a MUMOK-ban

Időpont: október 9.  19.00 óra

Helyszín: MUMOK

A Modern Művészetek Múzeumában új, időszakos kiállítás nyílik, mely bepillantást enged a nemzetközi művészet ’90-es évekbeli történéseibe, három emeleten, 50 művész alkotásait mutatva be. A megnyitóra mindenkit szeretettel várnak.

img_4790.jpghttps://www.mumok.at/de/events/ausstellungseroeffnung-4 

Komikus művészet -  kiállítás

Időpont: 10.00 - 18.00 óra között

Helyszín: Komische Künste

A MuseumQuartierben egyszerre két kiállítás is várja a komikus rajzok kedvelőit hétvégén. A világ legjobb szóviccei kiállítás nevetésre fakaszt, nyilván azokat, akik bírják a németet, míg a Fény az alagút végén gyűjtemény kicsit komolyabb, bár a viccet és a tréfát ez sem nélkülözi. Ráadásul passzol is a helyhez, hisz a 66. terem a világ legszűkebb galériája, és mint ilyen, maga is egy alagútra emlékezetet.

klassszjoo.jpg

http://www.komischekuenste.com/

Városnézés

Időpont: október 10.  14.00 - 16.00 óra között

Helyszín/ találkozó: Margaretengürtel U4 megálló, Margaretengürtel kijárat

Időutazás, városnézés az 5. kerületben idegenvezető segítségével, melynek során megismerkedhetünk a Margaretengürtels szociális lakásaival, történetükkel, és építészeti stílusaival. 

hihof_5184865.jpg

Nyitott ajtók a buddhista templomokban

Időpont: október 11. 10.00 - 17.00 óra között

Helyszín program szerint

Bécs multikulti, a városban több vallás is jelen van, buddhisták sem hiányoznak. Tudomány, vallás, vagy filozófia-e a buddhizmus, most megtudod. A program keretében a bécsi buddhisták megnyitják templomaikat, és bepillantást engednek életükbe.1020_handelskai_stupa_friedenspagode_img_3477.jpg

http://www.buddhismus-austria.at/angebotprogramm/11-10-tag-der-offenen-tempel/

Bécsi amatőr művészeti vásár

Időpont: október 11 - 12.  10.00 - 18.00 óra között

Helyszín: Bécsi Városháza

A Városháza látogatása egy vásárral összekötve. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő program keretében lehetőség nyílik amatőr művészek képeinek, szobrainak és alkotásainak megtekintésére, megvásárlására. A Városháza csodálatos termei igazán méltó környezetet biztosítanak a kedvtelésből alkotók műveinek. Érdekesség, hogy az amatőrök alkotásainak vására szinte egybeesik a profi alkotók seregszemléével, Ausztria legnagyobb nemzetközi művészeti vásárával (Viennafair október 8-11 között), ahová a belépő 8,50 euró.

img_7125.jpg 

Fotó: saját és internet

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr387949694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása