Magyar gólyákat avatnak Bécsben
2016. október 04. írta: Bazsa Mara

Magyar gólyákat avatnak Bécsben

Itt az október, kezdődik a szemeszter a bécsi egyetemeken. Megérkeztek az első éves magyarok is, a gólyák, akik idén kezdenek. A magyar diákok bécsi szervezete, az MDE által szervezett gólyaavató idén sem marad el. Most a felhívásukat adom közre.

Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül az itt tanuló magyar diákok bécsi szervezete, az MDE által szervezett gólyaavató, melynek időpontja október 14. és 15. Mivel Ausztriában nincs ilyen és ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez hagyományos esemény az egyetem illetve a főiskola megkezdése előtt, az MDE úgy gondolta, ez jár a Bécsben tanuló magyar gólyáknak is. Tavaly közel 100 újonnan érkezett diák vett részt a rendezvényen.

img_3394_2.jpg

Akkor a western világa állt a középpontban, a szervezők cowboy és cowgirl ruhákat öltöttek, idén a szuperhősök viszik a prímet, a gólyák most „felemelkedhetnek”, és akár repülhetnek. A cél nem más, mint egymás megismerése, a különböző játékos, csapatépítő feladatok közben, és hogy a sok egyéniség csapattá forrjon össze. Az MDE aktív egyesületi tagjain kívül a régi gólyákat is bevontak, így állt össze a lelkes szervező csapat, melynek vezetője Tóth Gábor, a WU diákja és az MDE tagja. 

14322391_10153908618518603_4367946543768071836_n.jpg

Október 14-én, pénteken délután kezdődik a megmérettetés, jönnek a feladatok, melyeket csoportokra osztva kell a diákoknak megoldaniuk, majd másnap lesz egy kis séta, ismerkedés Bécs ismertebb helyeivel, nevezetességeivel, persze feladatokkal megtoldva, „StadtRally” a városban.

img_7327_3.jpg

A gólyaavatás csúcspontja a Semester Openinggel fejeződik be, mely a Club Massivban kerül megrendezésre, ahol a fergeteges MDE-s bulikon megszokott DJ, Niedermayer Kolos áll a pult mögött. És idén is lesz tombola, ahogy Paluska Zsuzsanna, az MDE elnöke mondta.

img_3426_1.jpg

Aki tud, segítsen toborozni a népet, ha jól végzi munkáját, még meglepetésben is lesz része: aki legalább három idei gólyát hoz a Gólyaavatóra, ingyen belépőt és egy Longdrinket kap ajándékba.

img_6056_2.jpg

Ha Bécsben kezded a szemesztert, akkor az MDE Gólyaavatón a helyed! További részletek találsz az alábbi linken:  https://www.facebook.com/events/1584444215182969/

Fotó: saját/honlap

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr4111764015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása