Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. szeptember 15. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Hat kép, több helyszín, több program hétvégére. Fesztiválok, koncert, sport, éjszakába nyúló fogócska, kiállítás, zene, tánc, evés, ivás, minden mennyiségben. Nem csak Bécsben élőknek! Ne felejtkezzetek el a havi ajánlóban szereplő programokról sem! Jó válogatást! 

Utcai fesztivál a „nyóckerben”

Időpont: szeptember 16.  12.00 - 22.00 óra között

Helyszín: a program szerint

A nyolcadik kerület Bécsben is Józsefváros névre hallgat. Pénteken, a nap második felében, az Albertgasse és a 2-es villamos vonala között, különböző helyszíneken kulináris élmények mellett, kulturális programok várják az ide látogatókat. A szervezők többi között zenével, tánccal, performansszal, és sok más, izgalmas attrakcióval készülnek.   

https://www.wien.gv.at/bezirke/josefstadt/pdf/strassenfest2016.pdf

Orgonakoncert

Időpont: szeptember 17.  19.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Stephansplatz 3.

A 18. század közepén épült Curhauskapelle, a Stephansdomban, új Steinhoff orgonát kapott. Ez alkalomból az orgonaépítő Jens Steinhoff játszik.

img_2896_2.jpg

http://www.dommusik-wien.at/Dommusik/index.jsp?menuekeyvalue=10&langid=1

Hullámlovaglás bajnoksága

Időpont: szeptember 16-17.  program szerint

Helyszín: Schwarzenbergplatz

Bár már vége a nyárnak, de a városban felállított pályán csak most, ezen a hétvégén választják meg az év osztrák hullámlovasát és nőnemű párját. A hullámok ugyan nem nőnek az égig, de a hangulat ugyancsak magasra csaphat, az izgalmasnak ígérkező bajnokságon. Látványos vetélkedésre számíthatnak az arra járók.

img_9309.jpghttp://www.3citywave.at/oem2016/

Éjszakai fogócska Bécsben

Időpont: szeptember 17.  19.00 óra

Helyszín: Bécs

Kalandok sokasága vár rád az izgalmas, éjszakai üldözéses játékban. Az U6-os metró Alterlaa állomásától, Erilaweg/Rößlergasse saroktól indul a játék, ami alatt csak a lábaidra és a tömegközlekedésre hagyatkozhatsz. A városi fogócskát már több világvárosban is megrendezték, többi között szaladgáltak már Budapesten, Los Angelesben, Londonban és New Yorkban is az emberek, egymást kergetve.

http://journeyvienna.at/

Nyitott nap a múzeumban

Időpont: szeptember 18.  10.00 - 19.00 óra között

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

A MUMOK-ban ezen a napon nemcsak a három időszakos kiállítást tekinthetik meg ingyen a modern művészet szerelmesei, de különböző programok részesei is lehetnek. Ingyenes tárlatvezetés (angol nyelven is), workshopok, koncertek és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket.

img_4790_1.jpg

https://www.mumok.at/de/events/tag-der-offenen-tuer-2016

Fiatal tehetségek

Időpont: szeptember 18.  16.00 óra

Helyszín: 6. kerület, Haydngasse 19.

Itt az ősz, a fiatal tehetségek kapnak ismét a bemutatkozásra lehetőséget, kezdődik a Wien Múzeum szervezésében a koncertsorozat. Ezen a hétvégén a Haydn ház fogadja be a Trikolon Triót. A zongora-, cselló- és hegedűművészekből álló formáció Haydn és Beethoven műveit játssza. Előzetes helyfoglalás javasolt.

http://www.wienmuseum.at/de/veranstaltung/junge-talentegiocoso-streichquartett-2016-09-18-4223.

A várható hétvégi időjárás Bécsben itt.

Fotó/video: youtube és saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr4511706077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása