Ingyen látogatható programok Bécsben - augusztus
2016. augusztus 01. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok Bécsben - augusztus

Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. Augusztus különösen gazdag a grátisz eseményekben. Hírlevelünkben ezekből csemegézünk! 

Nyári koncertek a WUK-ban

Időpont: augusztus 2. 3. 4. 5. 9. 10. 11. és 12.   20.30 óra

Helyszín: 9. kerület, Währinger Str. 59.

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a WUK (Kulturális Centrum) udvarán a nyári koncertsorozat. A színpadon fellépő előadók, együttesek blues, country, rock, pop, akusztikus és elektronikus, valamint osztrák népzenét adnak elő, de hallhatunk latin melódiákat és más kompozíciókat is. (Fotó:Wolfgang Thaler)

300_press_1_jpgwolfgangthaler.jpg

http://www.wuk.at/event/id/18349

Albert & Tina

Időpont: szerdánként  18.00 - 23.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Albertinaplatz 1.

A művészet szerelmeseinek és barátainak szervez találkozót az Albertina az épület előtt található lépcső körül. Zenehallgatást, kötetlen beszélgetéseket ígérnek, akik mindeközben megszomjaznak és vesznek egy italt maguknak, azok utalványt is kapnak, melynek ellenében az Albertina kiállításaira féláron jegyet is vásárolhatnak.

0x760c62f11ea1b610bd4da8324eb79d6e_jpegokkkkkkkkkkkkkkk.jpeg

http://www.albertina.at/albertundtina

Római Múzeum – Römermuseum

Helyszín: 1. kerület, Hoher Markt 3

Időpont: augusztus 7.  9.00 - 18.00 óra között

A hónap első vasárnapján a Wien Museum, illetve a hozzá tartozó gyűjtemények ingyen látogathatók. Augusztusban mi mást javasolhatnék, mint a hónap névadójával, Augustus római császárral kapcsolatos kiállítást, a Hoher Markton. A rómaiak és Bécs. A múzeum az ókori Béccsel ismerteti meg az érdeklődőket.

img_3108_1.jpg

http://www.wienmuseum.at/de/standorte/roemermuseum.html

Afrika-napok

Időpont: augusztus 8.  14.00 - 24.00 óra között

Helyszín: 21. kerület, Donauinsel, Nordbahnbrücke környékén

A Duna-szigeten július 29. és augusztus 15. között megrendezésre kerülő Afrika-napokra a felnőtt belépő 8 euró, de hétfőn ingyen várják a fekete földrész kultúrája iránt érdeklődő, adakozó látogatókat. Negyvenezer négyzetméteren ezer művész és kiállító mutatja be a kontinens jellegzetes ételeit, italait, és sok színes, érdekes programmal is készültek.

12794873_1105241579520192_5401064223217981826_o.jpg

http://wien.afrika-tage.de/tagesprogramm/

Osztrák zenei fesztivál

Időpont: augusztus 12-14.  program szerint

Helyszín: 11. kerület, Albener Hafen

Tízedik évfordulóját ünnepli a simmeringi szabadtéri fesztivál, ahol három napig az osztrák zene veszi át a főszerepet. Igazi kikapcsolódást és felüdülést ígér, különösen azoknak, akik szeretik az osztrák zenét, azoknak meg pláne, akik most ismerkednek vele. Rock, reggae, R&B, pop és más zenei műfajok előadóit láthatjuk a színpadokon.

http://hafenopenair.at/

Nagy hűhó a Práterben - Praterrummel

Helyszín: Práter

Időpont: augusztus 14.  13.00 órától

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást biztosít a szokásos, minden évben megrendezésre kerülő, nyári felfordulás a Práterben, amely ez évben Ferenc József születésnapjának évfordulóját is ünnepli. Gyermekprogramok, evés, ivás, zene, tánc és koncertek. A napot este háromnegyed tíz körül tűzijáték zárja.

img_5696.jpg

http://www.prater.at/Berichte/Ansicht.php?Id=1747938

Klasszikus zene

Időpont: augusztus 14. 21. és 28.  15.30 óra

Helyszín: 1. kerület, Seilerstätte 30.

Három a magyar igazság, ám most elmarad a ráadás. A Haus der Music (Zene Háza) augusztusban három, egymást követő vasárnap délután, három ingyenes koncertet szervez, amelynek keretében klasszikus zeneműveket hallgathatunk. Az örömzene Mozart, Beethoven és Strauss műveivel teszi emlékezetessé a napot. . 

img_9069_2.jpg

http://www.hausdermusik.com/events

Kiállítások a MAK-ban

Időpont: keddenként 18.00-22.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Stubenring 5.

Az állandó kiállítások mellett több időszakos tárlat várja az iparművészet iránt érdeklődő látogatókat, kedd esténként grátisz.

img_9618_2.jpg

http://www.mak.at/programm

Veterán autók találkozója

Időpont: augusztus 26-28.  program szerint

Helyszín: program szerint

Alapításának ötvenedik évfordulóját az idén ünneplő FIVA (Nemzetközi Oldtimer Szövetség) egyik központi programja a bécsi öreg autók találkozója. A Vienna Classic Days három napja alatt Bécsben különböző időpontokban és helyszíneken találkozhatunk az autómatuzsálemekkel.

viennaclassicdays-24.jpg

http://www.viennaclassicdays.com/

Fotó: honlapok, saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt     

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr668927914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása