Bulihelyek a Duna-csatorna partján Bécsben
2016. július 25. írta: Bazsa Mara

Bulihelyek a Duna-csatorna partján Bécsben

Olyan, mint a Canal Grande, csak ez éppen nem Velence, hanem Bécs partjait mossa. Nyáron ez a város ütőere, lüktet, pulzál, aranyhomokos fövenye bárokkal, pubokkal tele. Megér egy túrát.

Bécset elkerüli a Duna, a várost a csatorna vize mossa. 1870 óta van ez így, amikor megregulázták a nagy folyam vizét. A partja azonban nem maradt üresen, egymást érik a vendéglátóegységek, a jobbnál jobb helyek. Túránkat kezdjük az Augarten hídnál (Augartenbrückénél).

img_3946.jpg

img_4012_1.jpg

Az Otto Wagner Schützenhausnál a fiatalok vertek tanyát, közel az egyetem és a  2-es és a 4-es metró is itt tesz le. Közvetlenül a Schottenring kijárata mellett botlunk az étterembe, hogy ne sokat bolyogjunk, a Herminengassénál jöjjünk a felszínre. A belülről is hangulatos a lokál hagyományos, bécsi konyhát visz, kiülős rész is tartozik hozzá, közvetlenül a part mentén. Bár mély a medre, van, aki a lábát lóbálja benne. Szemet gyönyörködtető a kilátás, a Ringturm magasodik srévizavé vele szemben.   

img_3974.jpg

img_3949.jpg

Cím: 2. kerület, Otto Wagner Schützenhaus, Obere Donaustraße 26.

Kicsit tovább menve a promenádon jön a nagy kedvenc. a "Tel Aviv Beach" nevezetű lokál, itt alig találni szabad helyet. 2010-ben nyitották meg, annak emlékére, hogy az izraeli főváros akkor 100. éve állt fenn. Bár azóta új gazda igazgatja, a nevet meghagyta. A Bauhaus stílusban épült ház körül 1400 négyzetméteren fából készült terasz és homokos talaj várja a vendégeket. Bár Bécsben nem kevés a Beach bár, szépségben ez felülmúlja mindet, ez a numero egy. Ezzel magam is egyetértek. Pálmafák, napágyak, homokban tapicskoló lábak, egy kitűnő bár, mely jobbnál jobb koktélokkal, italokkal szolgál. legfeljebb annyi kár, a vízben nem lehet úszni, de az már maga lenne a Kánaán.  Orientális konyhát visznek, hétfőtől péntekig délben menüztetnek. Ja, és jó a zene.

img_3963.jpg

img_3971.jpg

Cím: 2. kerület, Tel Aviv Beach, Höhe Obere Donaustrasse

Az "Adria Wien" is közkedvelt. Hogy kerül az Adria Bécsbe? Nagyon egyszerűen, egy lokál képében. És mindez tovább menve, még mindig a 2. kerületben, a Salztorbrücke mellett, ahol egy látványos üvegház kapott új értelmezést. Kikapcsolódik a lélek, himbálózik a test, attól függően, mennyi benne a szesz, felüdülés a nyári melegben, holott a várost nem hagytuk el. A mediterrán konyha besimul a sorba, a vendégek kedvtelve múlatják a nyarat a fotelokban. Önfeledten bámulják a vizet, és maguk elé képzelik a tengert. Ami érdekessé teszi, a délutáni dzsesszkoncertek, a pódiumbeszélgetések, és a rendezvények.

img_4004.jpg

img_4016.jpg

Cím: 2. kerület, Adria Wien, Obere Donaustraße 97-99/3/3

Részben a Badeschiff Wiennek köszönhetően választotta be a brit The Guardian Bécset ötödikként Európa legjobb városi strandjainak körébe. Strand a vízen, medence a fedélzeten, nem is olyan rossz ötlet. Egy oázis a parton, ahol munka után sok ember landol. Nagyban emeli a lokál fényét, hogy a többi hellyel ellentétben, itt úszni is lehet, és a nagy melegben az ízletes koktélok mellett a medence vize hűti le a kedélyeket. Klubdélutánok, programok, ételek és italok teszik színessé és érdekessé a szórakozást.

img_4066.jpg

img_3723.jpg

Cím: 1. kerület, Badeschiff Wien, Donaukanallände

Sok fiatal feltalálja magát, hozza magával az enni-, innivalóját, és ha a bárokban nincs hely, a parton vernek tanyát, az időt ott múlatják. 

img_4040_1.jpg

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr708909164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása