Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. március 31. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Öt kép, öt helyszín, több program hétvégére. Koncert, kiállítások, bolhapiac, fesztivál. Nem csak Bécsben élőknek! Ne felejtkezzetek el a havi ajánlóban szereplő programokról sem! Jó válogatást!

Kézművesek napja

Időpont: április 1-3.  10.00 - 19.00 óra között

Helyszín: különböző helyeken, program szerint

Bécsben több mint 170 kézművese nyitja meg műtermét és üzletét a látogatók előtt. Olyan szakmák műhelytitkaiba, rejtelmeibe kapunk betekintést, mint az aranyműves, a szabász, az órakészítő, vagy a cipész.

img_8825.jpg

http://www.kunsthandwerk.wien/tage-des-kunsthandwerks/

Kerékpárfesztivál

Hely: 1. kerület, Rathausplatz

Időpont: április 2-3.  9.00 - 18.00 között

Az ARGUS Kerékpárfesztivál Európa legnagyobb kerékpáros rendezvényeként hirdeti magát. A kerékpáros szezonnyitó eseményhez a Rathaus impozáns épülete nyújt parádés díszletet. Programok minden mennyiségben: több mint 100 kiállító mutatja be termékeit, köztük 18 e-bicajt gyártó cég közel száz típusát tesztelhetik az érdeklődők, a gyerekeket külön kerékpáros világgal kápráztatják el, és bicikli-bolhapiacot is ígérnek. A rendezvény idején az ételről és az italról a street-foodosok gondoskodnak.

img_7727.jpg

http://www.bikefestival.at/

Művészeti bolhapiac

Időpont: április 2.  9.30 - 16.00 óra között

Helyszín: 5. kerület, Hamburgerstraße 14.

Ha egy üzlet beindul. Tavaly olyan sikere volt a művészeti alkotásokat felvonultató bolhapiacnak, hogy idén újra meghirdették a Spektakelban. Nemcsak az olcsó műremekek vonzzák ide az embereket, de a szervezők érdekes gyerekprogramokkal is készülnek. A keresgélés, alkudozás alatt a zenét DJ szolgáltatja, enni- és innivalóban sem lesz hiány.  

fb_banner_art2_1.jpg

http://spektakel.wien/event/kunst-flohmarkt-2/

Bécs Múzeum - Wien Museum

Időpont: április 3.  10.00 - 18.00 óra között

Helyszín: 4. kerület, Karlsplatz 8.

Minden hónap első vasárnapján a Bécs Múzeum és a hozzátartozó múzeumok is ingyen látogathatók. Most a központi múzeumot ajánlom, mégpedig abból az aktualitásból, hogy március közepén nyílt meg az idén 250 éves Prater történetét bemutató időszakos kiállítás. Ha időnk engedi, ne hagyjuk ki a két osztrák festő, Otto Rudolf és Schatz Carry Hauser képeit.  

img_4880.jpg

http://www.wienmuseum.at/

Komolyzene

Időpont: április 3.  19.00 óra

Helyszín: 19. kerület, Pfarrplatz 3.

A heilingenstadti parókia Beethoven termében kóruskoncertet hallgathatunk zongorakísérettel. Fellép a Wiener Vokalensembles és Dada Klementova (zongora). A limitált ülőhelyek száma miatt javasolt az előzetes foglalás. (telefon: 0676/79 37 277 (Tonband), vagy office@wve.at)

cropped-header_final_jo.jpg

http://wve.at/konzerteauftritte-2016/

Fotó: saját, internet

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

  

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr178548540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása