Ha nincs jobb programod, szilveszterezz Bécsben
2015. december 29. írta: Bazsa Mara

Ha nincs jobb programod, szilveszterezz Bécsben

12 helyszín, kilométerben sem csekély szilveszteri ösvény. Aki végig szeretné járni az összes színpadot, látni egy-egy programot, annak ugyancsak igyekeznie kell, hogy éjfélre maradjon ereje koccintani és hajnalig táncolni. a bulit tovább élvezni.

A világ számos országában szokás, hogy az emberek az óévet tömegesen egybeverődve, utcán és tereken összeölelkezve búcsúztatják. Bécsben ez már hagyomány. 12 helyszínen fergeteges koncertekkel, minden igényt kielégítő zenei választékkal – jazz, funk reggie, rock, latin, DJ, örökzöldek, valcer, operett, és az itteni nagy kedvenc, az ausztropop - várják a bulizni vágyókat. Az adventi vásárokat nem bontják el, csupán átnevezik, szilveszteri bulihelyekké teszik. Jöjjenek a részletek!

Rathausplatz – az utóbbi hat évtized örökzöld slágereit kínálja

A már évek óta fellépő Tribute Bands mellett, a Radio Wien Band, az ABBAriginal, a TribU2, a FreeMenSingers és még sokan mások szórakoztatják fülbemászó dallamokkal a nagyérdeműt, délután kettőtől hajnal kettőig. Ha az éjfél itt ér minket, részesei leszünk a város egyik legnagyobb tűzijátékának. 20151204_01.jpg

Az újév első napján reggel 10-től nyitnak a standok, enyhülést kínálva a fáradt gyomroknak. A hagyományos, újévi koncertet a nagy kivetítőn élőben közvetítik, a Bécsi Filharmonikusok közreműködésével és Mariss Jansons vezényletével. Az előadást délután megismétlik.

Freyung – szilveszteri parti gyerekeknek és slágerek felnőtteknek

Este 6-ig a kicsiké a terep, utána a nagyok veszik át a helyüket, ha nem is kifulladásig, hajnal kettőig szól a zene. Slágerek minden mennyiségben, táncos lábúak előnyben.  

img_0077.jpg

Az Am Hofon -  soul, R&B, funk és a rock and roll szerelmeseit várják

Délután 2 órától egymásnak adják a mikrofont a zenekarok. Többi között fellép "Andy Lee Lang", a "Hot Pants Road Club", a "Bad Powells", "Ola Egbowon és sokan mások. 8428332_web.jpg

A Graben bálteremmé alakul

Csodás miliőben szabadtéri bálteremmé alakul a Graben, ennél szebbet aligha képzel magának az ember, hogy áttáncoljon az éveken. De nemcsak valcer, hanem standard táncokat is járhatunk, profi táncosok tanítják majd a társaságot. Jó mókának ígérkezik.

img_2859_1.jpg

Kärntner Straße – a diszkó és a popzene kedvelőinek szól a zene

Pop és diszkó, talpalávaló, forró ritmusok késztetik megállásra a flangálókat.

img_2832_3.jpg

A Stephansdom tövében felállított színpadon klasszikusokat hallgathatunk.

img_2896.jpg

A Neuer Markt - "Austrozone", osztrák övezet, pop- és klubzene

Aki szereti az osztrák popzenét, annak itt a helye. Fellép az "Iriepathie", a "Royal Kombo", a "Ramon", a "Dunkelbunt" és sokan mások. A szervezők azt ígérik, itt mindenki átmelegszik.orf.jpg

Herbert von Karajan-Platz – élő közvetítés a nagy kivetítőn a Bécsi Állami Operaházból

Az örök kedvencet élőben élvezhetjük szilveszter este. Johann Strauß Denevér című műve este 7-kor csendül fel. Vezényel Stefan Soltesz (Soltész István). Előtte válogatás az év legszebb opera- és balettelőadásaiból.

img_9853_1.jpg

Ugyanitt január elsején 11-kor élőben közvetítik a Bécsi Filharmonikusok Újévi koncertjét, este pedig megismétlik a Denevért.

Maria-Theresien-Platz - karaokétól egészen az ausztropopig minden, ami belefér

Eddig minden évben nagy sikert aratott a karaoke-show. Önkéntesek színpadra perdülnek és hatalmasakat énekelnek, jó kedvre derítve a nézőket. Este 6-tól a Radio Arabella viszi tovább a bulit, őket a „bécsi őrület”, a "Wiener Wahnsinn” váltja.img_9824.jpg

Prater – parti, időutazás és zenés tűzijáték

A Prater jövőre lesz 250 éves, a szervezők látványos, zenés tűzijátékot ígérnek, hogy illő módon fogadják az újévet. A Radio Wien "DJ Simon" –nal indít este 8-kor, majd 22-kor jön a "The Good Company", aztán a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek slágerei izzítják a hangulatot.

img_4210_masolata_1.jpg

Löwelstraße - soul és latin-amerikai zene

Ritmus, zene, tánc, forróság a hidegben, ezt ígéri a zene. Fellép többi között a "4Soul" és "Caroline Kreutzberger". Este 7-től a latin-amerikai zenéé a főszerep, "Los Gitanos", "José Ritmo" és "Milagros Pinera" képviseletében.

cty-ajvusaa5wrr.jpg

aspern Seestadt – családias szilveszter, rock és austropop

Az új városrészben is 2-kor kezdődik a buli, este 8-ig a 88.6-színpadon DJ, élő zene, gyerekprogramok, családi karaoke, nyereményjátékok garantálják a jó hangulatot. Este 8-tól élő zene, fellép a "Johann III." és a "LadyRock". Éjfélkor valcer szól, majd 1-kor takarodót fújnak.

wiener-silvesterpfad-20122013-am-hof_1451296699007266_v0_l.jpg

A virsli, kolbász, forró puncs és forralt bor választék jelentős mennyiségű pezsgővel, szekkel egészül ki, nem kell attól tartani, hogy bárki szomjan marad!!!

Jó bulizást és nagyon boldog újévet kívánok minden kedves olvasónak!

BÚÉK

fasza.jpg

Fotó: saját, internet

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt     

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr168181610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása