Igent mondani Bécsben
2015. november 23. írta: Bazsa Mara

Igent mondani Bécsben

Bár Bécset lassan a szinglik uralják, a dizájnerek nem adják fel, és szinte havonta bombázzák a nőket újabb és újabb menyasszonyi ruha kreációkkal. A hagyományos, klasszikus fazonok mellett tarol a dirndl, az osztrák népviselet. Betekintés a jövő évi trendbe.

A házasulni vágyó külföldi fiatalok egyre nagyobb számban érkeznek a császárvárosba, hogy a boldogító igent a város történelmi falai közt rebegjék el. Ez most trendi lett. Mi tagadás, Bécs remek díszletekkel szolgál, és fiatal tervezőkben sincs hiány. Itt is vannak trendek, jóllehet, kicsit mások, mint Európa-szerte.

img_6756.jpgA népviseletnek, a kimondhatatlan nevű dirndlnek nagy a keletje, egyre többen választják esküvőre. A Hannah Trachten, az egyik legismertebb, hatvanéves hagyományokkal rendelkező, népviseletet árusító bolt Bécsben, egyedi darabokkal rukkolt elő a következő idényre.

img_0543.jpg

img_0534.jpg

img_0595.jpg

Theresa Hirtzberger is a hagyományos vonalat szőtte tovább, és alkotta meg ezt az igen érdekes, rózsaszín ruhát.

img_0622.jpg

Nem maradnak el a klasszikus, uszályos kreációk sem, bár ezúttal modernebb fazonnal voltak jelen, ez a csodadarab, a selyemtaft lett a kedvenc, egyértelmű sikert aratott ez a mesterien megtervezett lenge.

img_0506.jpg

img_0512.jpg

img_0583.jpg

A fejfedők, melyek Angliában évek óta hódítanak, itt is megjelentek, egyedi kivitelezésben, Niely Hoetsch tervezésében. Kérdés persze, kedvet kapnak-e az arák, és fátyol helyett erre esik-e a választás. img_0523.jpg

img_0525.jpg

img_0561.jpg

Az esküvő másik fontos eleme, hogy az ifjú párt milyen ajándéklistát állít össze. Aki Bécsben valaha is járt, biztos, elment már előtte, pedig belépni sem rossz az exkluzív helyre, a Kärntner Straßén található üzletbe, és eljátszani a gondolattal, miként mutatna egy Lobmeyr kristály a nappaliban. Esküvőre készülők szoktak benézni ide, hogy áttanulmányozzák a listát, melyet a nagy múltú üvegmanufaktúra az ifjú párnak és a vastag pénztárcájú násznépnek állítanak össze.

img_0418.jpg

A csillogó, villogó mesepalota több mint 190 éves múltra tekint vissza. 1823-ban Josef Lobmeyr gründolta, az üveg és kristály megmunkálását fia finomította, melynek köszönhetően császári és királyi beszállító lett. Csodás csillárjai a világ számos pontján fellelhetőek (Hofburg, Schönbrunn, Bécsi Állami Operaház, Kreml, New York-i Metropolitan, a Brunei szultán palotája), és még annál is több helyen csüngenek, csillámba verve a teret.

img_0433_1.jpg

Különleges formájuk, megmunkálásuk, kiemelkedő kvalitásuk miatt ma is a legkiválóbbak között jegyzik őket, még a New York-i MoMA is a gyűjtői közé lépett. Az emeleten múzeumot rendeztek be, bármikor gyönyörködhetünk az itt kiállított termékeikben. És az sem semmi, hogy a céget a hatodik generáció viszi.

img_0446.jpg 

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr358067950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása