Ingyen látogatható programok hétvégére
2015. szeptember 24. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégére

Öt kép, öt helyszín és öt program hétvégére. Nem csak Bécsben élőknek! Ne felejtsék el a szeptemberi ajánlóban szereplő programokat sem! Jó válogatást! 

Bécsi bortúra - Wiener Weinwandertag

Időpont: szeptember 26 – 27.  9.00 - 18.00 óra között

Helyszín: Ottakring, Neustift - Nussdorf és Strebersdorf - Stammersdorf

Nyitott pinceajtókkal várják a vendégeket a vincellérek. Három helyszínen, különböző hosszúságú utak mentén számtalan pincészet borát kóstolhatjuk meg a gazdák borozóiban, a heurigerekben. Kilencedik éve fix dátum ez az őszi hétvége a bécsiek naptárában, tavaly mintegy 30 ezerében. Előrejelzések szerint, az időjárás idén kegyes lesz.

unnamed_2_5.jpg 

Dizájn a porondon - divat, stílus és hangulat  - Design in der Manege

Időpont: szeptember 26 - 27.  10.00 - 19.00 óra között

Helyszín: 25 hours Hotel

Dizájn, divat és vásár exkluzív környezetben a divat szerelmeseinek. Minden, ami divat és dizájn nagy választékban és koncentráltan lesz jelen. Idén harmadik alkalommal 21 kiállító, mutatja be és kínálja termékeit.

unnamed_1_4.jpg

https://www.facebook.com/events/738607949618395

WAMP Design Markt

Időpont: szeptember 26. 11.00-19.00 óra között

Helyszín: Múzeumi Negyed

Ismét WAMP a MuseumsQuartier előtt. Fiatal tervezők egyedi, kézzel készült termékei a kínálatban, táskák, ékszerek, kiegészítők, ruhák, sálak, játékok, és persze enni és inni is lehet. És ahogy már megszokhattuk, nemcsak hazai, de külföldi tervezők, idén különösen nagy számban a visegrádi országok képviselői, lengyelek, szlovákok, csehek és magyarok is, jelen lesznek.

cc0ab09155.jpg

http://www.mqw.at/programm//programmdetail/wamp-2015/ 

150 éves a bécsi villamos

Időpont: szeptember 27. 10.00 - 17.00 óra között

Helyszín: Rathausplatz 

Oldtimerek a Ringen! Csak most nem kocsik, hanem villamosok parádéznak Bécs belvárosában. A felvonulás a Schottentor és Schwarzenbergplatz között lesz, de a Rathaus előtt pihenőt tartanak, hogy mindenki kedvére csodálja a régi és újabb típusokat. Az ünnepre tekintettel ezen a napon 8.00 és 22.00 óra között a bécsi tömegközlekedési eszközöket ingyen használhatják az utasok, a wiener linien web oldalán található információ szerint.

unnamed_12.jpg

http://www.wienerlinien.at/eportal2/ep/bvContentView.do?contentTypeId=1001&contentId=80889&programId=74577&channelId=-47186 

Bécsi sörfesztivál – Wiener Wiesnfest

Időpont: szeptember 24 - október 11. 11.30-18.00 óra között a belépés ingyenes

Helyszín: Prater

Nem kell Münchenig utazni, hogy beleszagoljunk az Oktoberfest hangulatába. Elég Bécsig jönni. Sör, virsli, perec és zene minden mennyiségben. Óriási hangulat várható a negyedik sörfesztiválon, ahol az osztrák népzene sztárjai szórakoztatják a dirndliben, bőrnadrágban hömpölygő tömeget.  

trachten_dpa.jpg
http://www.wienerwiesnfest.at/wiener-wiesn-fest-tag/

Fotók: internet

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt    

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr507818122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása