Virágzó karácsonyi vásár, ahová kevés külföldi jár
2015. december 09. írta: Bazsa Mara

Virágzó karácsonyi vásár, ahová kevés külföldi jár

Egy titkos tipp, ha már láttuk a klasszikus karácsonyi vásárokat Bécsben és valami különlegesre vágyunk, akkor ide látogassunk el. Egészen más, mint amit megszoktunk. 

Édes karácsony, ezzel a mottóval készültek a kertészeti vállalat dolgozói, hogy meglepjék a vendégeket, akik a városközponttól kicsit arrébb merészkednek, és rendhagyó környezetben szeretnék felmelegíteni a szívüket.  

img_3312_1.jpg

img_3294.jpg

img_3313_1.jpg

13. az alkalom, de ne üljünk fel a babonának, ide jó tündérek járnak, kivált így, adventtájban. Bár az északi bejárónál nem beléjük botlunk, kecskék ügyelik fentről a forgatagot.

img_3699.jpg

Bódék között vezet az út a csodás kertbe, mely télire van már előkészítve. Bebugyolálták a fákat, az érzékeny növényeket, olyan is akad, amelyikre díszt tettek. A gyerekeket pónilovak várják, a mikulás itt szánon jár, bár egyelőre a földhöz ragadt, van belőle jó pár darab. A gyerekek vidáman visonganak, ahogy felbukkan egy-egy újabb.

img_3293.jpg

img_3306.jpg

img_3331_1.jpg

A kicsik, ha száguldozni vágynak, felülnek a vasútra, mely őket körbe-körbe hordozza. A nagyok pedig sportolhatnak, ismerkedhetnek a curling (jégteke) atyjával, vagy inkább omijával, ahogy a tulaj mondja, miközben magyarázza, hogy lett a játék az alpesi falvak kedvence, megelőzve a curlinget népszerűségben.

img_3394_1.jpg

img_3368.jpg

A hagyományos standok mellett, melyekbe őstermelők települtek, különlegességgel is meglepnek. Az illatok már messziről csalogatnak, régi emlékeket idéznek, mígnem feltűnik egy kivénhedt szerkezet. Gomolyog a füst, szinte arcul üt, amikor nyílik a füstöloő ajtaja, benne katonás rendben elrendezve a halak, itt, kérem, már nincs kegyelem, sorsuk bevégeztetett.

img_3418.jpg

img_3433_1.jpg

A másik bejáratnál is állnak standok, árulnak itt mindent, ami megszokott. Puncsból egy egész sorozatot, házilag előállított varázslatot. A természetesség jegyében a biotermelők is megjelentek és hozzáteszik termékeiket az ünnephez. Van biosajt, almamust, levest mérnek kenyérben és a kézzel készített gyertya is egyedi.

img_3661ok.jpg

img_3349.jpg

img_3336.jpg

Ez mind szép, de az igazi meglepetés az üvegházban ér. Hirtelen eláll az ember szava, a világ minden tája ide lett varázsolva. Milliónyi ötlet és szín villódzik szerteszét, a szivárvány midnen színében úszik a dizájn, óriási giccs az egész üvegpalota.

img_3539.jpg

img_3678_1.jpg

img_3458.jpg

img_3560.jpg

Van itt mézeskalács házikó, ehető alkatrészekből kirakva, Jancsi és Juliska, mesés erdő közepébe, kunyhó elé állítva. Sok-sok ország karácsonyi süteménye közszemlére téve. Mi, magyarok a diós és mákos bejglivel és természetesen a szaloncukorral vagyunk jelen a népek ünnepi étkében.

img_3566.jpg

img_3488.jpg

Rengeteg aszal feldíszítve, apró meglepetésekkel ünnepivé téve. A piros alma és a mogyoró sem hiányozhat, hisz télapó részese a karácsonynak. Van puttonya is, degeszre tömve, annyi a jó gyerek, hogy bőven lesz dolga szenteste.

img_3609.jpg

img_3528.jpg

img_3543.jpg

A gyerekek kekszet is süthetnek, felnőttek segédletével az ünnepi vacsorához hozzájárulnak a piciny, szorgos kezek. 10.00 és 13.00 óra, valamint délután 14.00 és 18.00 között próbálkozhatnak a pöttömök. Kerámiából ajándékot is készíthetnek, ez nincs ingyen, 3,50 euróval kell hozzájárulni a költségekhez. Minden nap 10.00 és 20.00 között várják a pálmaházban a gyerekeket.

img_3694.jpg

A Hirschtetten Virágkert télen is meglepetéssel szolgál mindenkinek, aki erre jár. Természetes környezetbe varázsol karácsonyt a nagyváros zajától nem is olyan messze.

Fotó: saját 

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr768151424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2015.12.10. 22:48:30

...hát, a csiribiriből a látens labancok se rosszak. :)

átlátó 2015.12.10. 22:50:30

@átlátó: jut eszembe... a tavalyról megmaradt puncsaroma most elfogy, az idei meg jövőre. :D
süti beállítások módosítása