Kutyának lenni jó, pláne Bécsben
2017. március 01. írta: Bazsa Mara

Kutyának lenni jó, pláne Bécsben

10 éve, hogy rendszeresen tartanak szemléket, ahol a kutyatulajdonosok megnézhetik a legújabb trendeket, és képet kapnak arról is, merre, hová vihetik nyaralni, okítani az ebeket. Ilyen egy kutya- és kisállatvásár, kiállítás Bécsben.

Az osztrákok imádják a négylábúakat. A kis házi kedvencek száma rohamosan nőtt az utóbbi időben. Ausztriában 750 ezer kutya van bejelentve, lajstromba véve. Az utóbbi öt évben 100 ezerrel nőtt a kutyák száma országszerte. Minden 5. osztrák háztartásban él egy eb.

img_6969.jpg

img_6888.jpg

Megbecsült helyük van a négylábúaknak az osztrák otthonokban. A gazdik többsége családtagként tekint az ebekre, és nem sajnál tőlük semmit sem. Évente, írd és mondd, 570 millió eurót költenek kedvenceikre, 58%-kal többet 2009-hez képest.

img_6898.jpg

Háziállatvásárt és kiállítást rendeztek hétvégén Bécs egyik legnagyobb csarnokában, a Marx Halléban. Azon a helyen, ahol eredetileg, egészen 1877-ig, marhavásárokat tartottak. Ez a magyarázata annak, hogy a bejáratnál szarvasmarhákat ábrázoló szobrok köszöntik a látogatókat.

img_6767.jpg

A jelenlegi csarnok, mely ma már műemlékvédelem alatt áll, volt az első, kovácsoltvasból épült szerkezet Bécsben. A méretre impozáns, 175 méter hosszú, 114 méter széles és 17 méter magas, 20 ezer négyzetméteres teret átépítették, modernizálták. Koncerteket, kiállításokat, különböző eseményeket rendeznek benne rendszeresen. Ezúttal a 10. Háziállatvásárnak adott otthont.

img_6786.jpg

És hát milyen legyen a tizedik, kerek évforduló, mint számokban és rekordokban gazdag. 210 kiállító, 11 ezer m2-en fogadta az állatszerető bécsieket, kápráztatta el választékával, programjaival az embereket. Valóságos plazás felhozatalt varázsoltak ide, bemutatták a legújabb trendeket, a milliónyi lehetőséget, mely komfortosabbá teszi a házi kedvencek életét, és elégedettebbé, boldogabbá a gazdáikét.

img_6840.jpg

Olyan volt, mint egy divatshow, egy nagy ívű bemutató, ahol minden terítékre került. A kiállítók kitettek magukért. Sorolni is nehéz, mekkora volt például az ételválaszték. Rém gusztusosan tálalták a kutyaeledeleket, melyekből kóstolni is lehetett. Nekem ez a sütire hajazó, színes és finomnak tűnő kavalkád dobogtatta meg legjobban a szívemet, de volt ebkaja szárított és konzerv formában is.

img_6818.jpg

img_6819.jpg

Aztán táskák, pihe-puha fekhelyek, álomágyak, kocsiba való puhaságok, övek, pórázok, játékok, mindenféle cukiságok, ami nélkül a kutya éppen ellenne, de jó érzés megvenni a gazdiknak, akik imádják kényeztetni kis kedvenceiket.  

img_6867.jpg

img_6823.jpg

Volt olyan árus, aki luxus környezetet varázsolt, és úgy kínálta a nyakörveket, a pórázokat, az igazi bőrből készült csodákat, mintha nem is egy csarnokban lenne, hanem a Graben egyik elit üzletében.

img_6918_1.jpg

A felnőttekről sem feledkeztek meg, a gazdiknak speciálisan összeállított divatos cuccokat prezentáltak, melyet dogwalker outfitként, vagyis kutyasétáltatóknak készült divatos cuccként reklámoztak. Mert kérem nem mindegy, a gazdi mennyire puccos, vagy éppen milyen praktikus outfitben jelenik meg, amikor sétálni viszi az ebet. 

img_6891.jpg

A szervezők rengeteg programmal készültek, volt bemutató, melyen kutyák parádéztak, büszkén mutatva, a gazditól mi mindent tanultak, izgalmas workshopok, tanácsadás, hirdették magukat a kutyaiskolák, és utazási irodák, melyek az ebekkel együtt nyaralást szerveznek.

img_6858.jpg

img_6953.jpg

A cicák egy másik terembe szorultak, köztük érmeket osztottak, hisz a nyávogó négylábúak különböző kategóriában versenyre keltek egymással, miközben a gazdik kezüket tördelve izgultak, hogy serleg nélkül ne távozzanak. Egyébként Ausztriában 1,6 millió macska él, harmaduk a családokkal egy fedél alatt.

img_7046.jpg

img_7070.jpg

És ha már a kutyusokról ennyit értekeztünk, meg kell, jegyezzük, hogy Bécs városa az eddigi, 36 eurós büntetést nemrégiben igen jelentős összegre, 90 euróra módosította, mely azt a gazdit sújtja, aki ebe ürülékét az utcán hagyja. 

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

A bejegyzés trackback címe:

http://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr1812300239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

n3spr3ss0 2017.03.03. 10:36:16

A közterületesek nálunk is inkább a kutyaszart nem összeszedőkkel foglalkoznának,mint a parkoló autósokkal.Többet kaszálhatnának.