Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. december 15. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Nyolc kép, nyolc helyszín, több program hétvégére. Adventi vásárok különleges helyszínek, bolhapiac, koncertek, ajándéktippek és még sok érdekesség vár rád a hétvégén a karácsony jegyében! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást! 

Zenés Práter

Időpont: csütörtök, péntek, szombat   19.00 - 20.30 óra között

Helyszín: 2. kerület, Reisenradplatz

A Práter téli vására nem áll le, sőt, zenei programmal csalogatja az ünnepre készülőket. A standok mellett élő koncerteket szerveznek, különböző zenei stílusok képviselőinek fellépésével.

http://www.prater.at/Berichte/Ansicht.php?Id=1752709

Bolhapiac az Augartenben

Helyszín: 2. kerület, Obere Augartenstraße 1a

Időpont: december 16-18.

A barokk kertben található Bunkerei a negyedik adventi vasárnapra is megszervezi a ’’Művészet és limlom’’ névvel illetett bolhapiacát, melyen az antikvitások, kézműves termékek mellett történelmi térképeket, órákat, régi lemezeket vásárolhat az ember. Nézelődni is érdemes, a remek hangulatú vásárnak nemcsak a környezete, de a közönsége is érdekes.

img_7023_1.jpg

http://www.bunkerei.at/de/events/

Karácsony és dzsessz

Időpont: december 16. és 17.  19.00 órától

Helyszín: 22. kerület, Eßlinger Hauptstraße 96.

Két koncert, de a téma egy. Az pedig mi más lenne, mint a közelgő karácsony és szenteste. A pénteki koncerten annak a Michael Publignak a zenekara muzsikál, aki négykezest játszott és improvizált Chick Coreával 2014-ben. A koncertek ingyenesek, de helyet foglalni érdemes. (e-mail: reservierung@kulturfleckerl.at, telefon: 01 / 774 80 72 este Frau Helbling)

http://www.kulturfleckerl.at/termine.html

Piac

Időpont: december 16-17.  program szerint

Helyszín: 1. kerület, Dominikanerbastei 11.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az első kerületi Dominikanerbastei 11. (Alten Post) alatt, hétvégenként újra nyit a Markterei. Az udvaron street foodosok, a termekben biotermelők hemzsegnek. Hús, malac, zöldség, gyümölcs, sajt és sok finomság lesz terítéken. És ahogy megszokhattuk már, számtalan ízletes falat is vár, no és reggelizőhely, valamint pezsgőbár. Kár, hogy csak pénteken és szombaton van nyitva és csupán december 23-ig.

img_3264_1_1_1.jpg

http://www.markterei.at/

Adventi vásár

Időpont: december 16-18.  program szerint

Helyszín: 6. kerület, Lehargasse 8.

A Bécsi Képzőművészeti Akadémia karácsonyi művészeti és dizájn vására az Atelierhausban, idén is téli vásárt rendez. Számtalan karácsonyi ajándékkal, fiatal művészek egyedi alkotásaival várják a betérőket. Az idei év mottója, „Variete”, vagyis kabaré, melynek keretében több programot is szerveznek, a fellépő művészek között lesznek színházi szakemberek, cirkuszi előadók, táncosok és énekesek. Ja, és még egy pop-up fodrászat is tart bemutatót. img_6729.jpg

http://wintermarkt.blogsport.eu/programm/

Advent a hegyen

Időpont: december 18.  14.00 - 17.00 óra között

Helyszín: 19. kerület, Himmelstrasse 18.

Kellemes adventi délutánt ígérnek a Sisi kápolnánál, az Am Himmelen. Némi utazást követően már fent is vagyunk a hegyen, a városi forgatagtól viszonylag messze, egy csendesebb helyen. Itt nemcsak a csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, de a három és négy óra között fellépő fúvószenekar klasszikus zenéjét is élvezhetjük.

advent_slider_2016.jpg

http://www.himmel.at/veranstaltungen-2/advent-bei-der-sisi-kapelle-2/

Karácsonyi vásár a hegyen

Időpont: hétvége

Helyszín: 16. kerület, Savoyenstraße 2.

Az U3 Ottakring megállójától, a 46B, 146B számú buszok visznek fel  Wilhelminenberg palotához, ahol egy kis karácsonyi vásár és csodálatos panoráma vár.

weihnachtsmarkt-wilhelminenberg-2015-adventmarkt-19to1_jpegok_wien_info.jpeg

http://www.advent.at/contator/advent/info.asp?nnr=47856

Adventi koncert

Időpont: december 18.  18.30 óra

Helyszín: 1. kerület, Seilerstätte 30.

A Zene Házának udvara ad otthont az adventi koncertnek, melyen a Chorforum Wien kórusa ad elő karácsonyi dalokat az érdeklődőknek.

 img_9072_3_1.jpg

http://www.hausdermusik.com/news-1/chorkonzerte-im-advent

Fotó: saját/honlap/youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr3012049235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása