Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. november 17. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Hat kép, hat helyszín, több program hétvégére. Művészeti események, múzeumlátogatás, koncert, bolhapiac, karácsonyi vásárok és még sok érdekesség vár rád a hétvégén! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!  

Bécsi Művészeti Hét

Időpont: november 18-20.

Helyszín: program szerint

Pénteken kiállítások, ingyenes tárlatvezetések, szombaton Open Studio Day, melynek keretében ismert és kevésbé neves művészek tárják ki műtermeiket és engednek bepillantást a nagyközönségnek, majd családi vasárnap várja a látogatókat. Ezt kínálja idén a Bécsi Művészeti Hét.

viennaartweek16_1.jpg

http://2016.viennaartweek.at/en/program

Karácsonyi vásárok

Időpont: program szerint

Helyszín: különböző, a program szerint

A hétvégén az eddig már látogatható karácsonyi vásárokat újabbak követik. Többi között megnyitja kapuit a Práter, a Belvedere, a Schönbrunn és a Karlsplatz vására is, ahol nemcsak a vásárlókat, hanem a zenét, a táncot kedvelőket is várják.

img_5378_1.jpg

http://becsifekete.blog.hu/2016/10/31/karacsonyi_vasar_791

Egy nap a WUK-ban

Helyszín: 9. kerület, Währinger Straße 59.

Időpont: november 19.

Tölts egy délutánt a WUK-ban. Különböző programokat találsz, ha ide eltalálsz. Kiállítás, performansz, egy alkotóművész stúdiójának megtekintése, buli és koncert vár a vendégekre. Ha az ingyenes programok nem tetszenek, ott vannak a fizetősek.

300p_image3977.jpg

http://www.wuk.at/www/termine/ansicht/0/intmodus/0/intnavigate/1/intStartDate/19.11.2016

Komolyzenei koncert

Időpont: november 19.  19.00-21.00 óra között

Helyszín: 12. kerület, Tivoligasse 73.

November 19-én van Franz Schubert halálának évfordulója. A Springer-Schlössl ad helyet egy emlékkoncertnek, melyen egyik utolsó művéből, a 24 dalból álló Téli utazás dalciklusból hallhatunk részleteket. Énekel Prof. Mag. Benno Schollum, zongorán kísér Dr. Albert Sassmann. Adakozás javasolt.

A Práter 250 éves

Időpont: november 20. 10.30 óra

Helyszín: 2. kerület, Karmelitergasse 9.

A vasárnaponként egyébként is ingyenesen megtekinthető a Cirkusz-és Bohócmúzeum most grátisz idegenvezetéssel kedveskedik. A program a Práterrel, 250 éves évfordulója kapcsán, kiemelten foglalkozik.

img_1267_2.jpg

http://www.bezirksmuseum.at/default/index.php

Gyermek bolhapiac

Időpont: november 20.  11.00 - 15.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Leopold-Böhm-Strasse 8.

Búcsúzik az ősz, nyakunkon a tél. A gyerekeknek új ruhákra, játékokra, sporteszközökre van szükségük. A karácsonyról ne is beszéljünk. Ebben segíthet a bolhapiac, melynek a MGC Modecenter-Messehalle biztosít helyet. A több mint kétszáz árusító, több mint ezer látogatót vár.

fm-1ganze-halle-von-vorne-links_jpgokkkkkkkkkkkkkkkk.jpg

Fotó: saját/honlapok/youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr1911965749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kloé 2016.11.20. 16:36:18

Mi ma elmentünk a cirkuszmúzeumba (a helyes cím: Ilgplatz 7), pici, de aranyos, viszont pont a vezetés miatt teljesen alkalmatlan volt gyerekprogramnak, mert 20 percig csendben kellett volna állniuk egy-egy vitrin vagy próbababa előtt, amire még képtelenek (2 és 4 évesek). Azt kérhetném, hogy esetleg jelezzétek külön, hogy gyerekes programról van-e szó, vagy lehessen valahogy szűrni, hogy gyerekkel értelmesen látogatható-e vagy sem. Előre is köszönöm, ha megfontoljátok a felvetésemet.

Bazsa Mara 2016.11.23. 10:07:10

Kedves Kloé! Sajnálom, hogy nem sült el jól a kirándulásotok.
Bevallom őszintén, nem igazán érzem, hogy az én tisztem lenne eldönteni, melyik gyereknek milyen az érdeklődése, vagy korából adódóan milyen a tűrőképessége, de megfontolom a felvetésed, és köszönöm, hogy visszajeleztél. Remélem, a jövőben, kárpótlásul, akad majd sok olyan program, amit valóban és önfeledten élveznek a gyerkőcök. Üdv:Mara
süti beállítások módosítása