Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben
2016. október 20. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok hétvégén Bécsben

Hat kép, hat helyszín, több program hétvégére. Kiállítás, koncert, filmek, szülinapi buli és még sok érdekesség vár rád a hétvégén! Nem csak Bécsben élőknek! Ne felejtkezzetek el a havi ajánlóban szereplő programokról sem! Jó válogatást!  

Viennale

Időpont: október 20. és november 2.  esténként, a program szerint

Helyszín: 1. kerület, Dominikanerbastei 11.

Ma kezdődik a Bécsi Filmfesztivál, melynek keretében a filmvetítések mellett számtalan, érdekesebbnél érdekesebb programmal várják a nézőket. A mozi szerelmesei és azok is, akik a moziterembe nem jutnak be, több program közül szemezgethetnek. Esténként a fesztiválközpont külföldi előadókkal, művészekkel lesz teli, DJ-k húzzák a talpalávalót, ígérnek koncerteket, performanszokat. Ennyi elég is, hogy jó legyen a hangulat.

http://www.viennale.at/en/events

Komolyzene

Időpont: október 21.  18.30 óra

Helyszín: 3. kerület, Anton-von-Webern-Platz 1.

A Zene- és előadóművészeti Egyetem Haydn termében Edvard Grieg norvég zeneszerző és zongoraművész ritkán játszott, zongorára komponált zenekölteményét hallgathatjuk az egyetem 2016. évi fesztiválprogramja keretében. Igazi csemegének ígérkezik.

mdw_festival_2016_banner_herbst_orig.png

https://www.mdw.ac.at/mdwfestival2016

Korcsolyázás a szabadban

Időpont: október 20-22.  program szerint

Helyszín: 3. kerület, Lothringerstraße 22.

Az 1867-ben megnyílt Bécsi Korcsolyapálya háromnapos ingyenes korcsolyázási lehetőséggel nyitja az idei szezont meg. Még messze a tél és eső veri az ereszt, de a hétvégén talán csúszkálhatunk egyet.

60_3.jpg

http://www.wev.or.at/index.xhtml?topic=2&menu=17&id=154

Kínaiak Bécsben

Időpont: november 12-ig, program szerint

Helyszín: 9. kerület, Währinger Straße 59

A WUK több ingyenes programja közül a Fotogalerie Wien és a dél-nyugat kínai Congqing/Organhaus közös kiállítását javaslom a modern művészetek kedvelőinek. A november közepéig nyitvatartó ’’A modernitás sokfélesége’’ című tárlat keretében kínai művészek alkotásait mutatják be.

okkkkkkkk.jpeg

http://www.wuk.at/event/id/18493

Fényshow

Időpont: október 21-23. kb. 19 órától (sötétedés után)

Helyszín: 1. kerület, Maria-Theresia-Platz

Adott két gyönyörű épület, kérdés, hogy lesz belőle még szebb. Tavaly egyszer már sikerült a varázs. Bécs világít 2016. program keretében esténként a Bécsi Szépművészeti Múzeumnak és a Természettudományi Múzeumnak helyt adó paloták falára varázsolnak 3D-s képeket, zenei aláfestés kíséretében, a fénytechnikával foglalkozó művészek. 

img_9130.jpg

https://www.facebook.com/events/1683127905338166/

Születésnapi buli a palotában

Időpont: október 22-23.  10.00 - 18.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Himmelpfortgasse 8.

Savoyai Jenő születésnapját kétnapos programkavalkáddal ünnepli a Belvedere Múzeum a Téli Palotában. Családi programok, idegenvezetések és más érdekességek várják a barokk kor szerelmeseit.

kepalasssssssss.jpg

https://www.belvedere.at/bel_de/winterpalais/open_house_im_winterpalais

Fotók: saját/honlap

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr511823781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása