Sörfesztivál Bécsben
2016. szeptember 27. írta: Bazsa Mara

Sörfesztivál Bécsben

Az osztrák főváros ismét népviseletet öltött, a 6. Sörfesztivál, a Práter melletti Császári-mezőn megkezdődött.

A metróból özönlik a tömeg, de nem kérdés, hová mennek az emberek. A müncheni Októberfest kishúga, a Wiener Wiesn-Fest, ahogy az itteniek hívják, ismét lázba hozta a bécsieket. Bár ez sem méretét, sem hagyományát tekintve nincs akkora, mint a német nagytestvér, azért itt is a sörfogyasztásról szól a játék, és a mérték sem csekély. A forgatókönyvön nem változtattak, bár azért akadnak új dolgok, amik eddig nem voltak. A bejáratnál tolul a tömeg, két civil ellenőrzi a belépőket és a „koffereket”.  

img_1551.jpg

img_1245_1.jpg

A díszlet már ismert, három hatalmas sátor fogadja/várja a betérőket, de kint az udvaron sem unatkoznak az emberek. Itt vertek tanyát a sajtosok, a borosok, gyerekeknek szalmabála nyújt meghitt játszózugot, a színpadon pedig táncosok ropják, és mutatják, mire jó még a sörösrekesz, ha éppen nem malátás nedűt tárolunk benne.

img_1498.jpg

Előkerültek a nagyon is trendi népviseletek, hódít a Dirndl és a kantáros, vagy éppen hosentrógeres bőrnadrág, hozzá kockás ing és magas szárú zokni dukál. De az sem jön zavarba, aki e nélkül jelent meg, hisz itt pótolhatja a hiányos öltözetet. Talál itt pop-up store-t, ahol nagyon bölcsen, leakciózták a tavalyi szetteket és kirakták az őszi trendeket. Van is sikere.

img_1480.jpg

img_1483_1.jpg

A sátrakban, bár még csak vasárnap délután 3 óra van, már beindult a hangulat. Épp Salzburg tartomány a házigazda, ide is jött egyből egy egész nagy rezesbanda, hogy a bécsieket felvidítsa.

img_1255.jpg

img_1271_1.jpg

A másikban lassan elszabadul a pokol, zakatol az emberek alkotta vonat, asztalon állnak, vagy éppen inognak, és a sör mellett zenére mulatnak, jókat esznek, isznak.

img_1324.jpg

img_1331.jpg

img_1366.jpg

A Gösser sátor tűnt a legnagyobbnak, de ott még kicsit langyos volt a hangulat, leszámítva egy-két asztalt. Volt nevetés, amikor megjelent az alkalmi rendész, aki némi baksis fejében, alkoholszintet mért, szondát húzott a tarsolyából elő, azt fújta a delikvens tiszta erőből.

img_1443.jpg

img_1462.jpg

Már 6 évvel ezelőtt, amikor a Sörfesztivál debütált, 110 ezer embert vonzott a maláta átható illata, a remegő sörhab látványa. Idén háromszor ennyire számítanak, a látogatók száma akár 350 ezerre is duzzadhat. Elnézve a csapolt mennyiséget, egy dologban nincs kétely, a sörivás, mint gazdasági projekt garantált profittal kecsegtet.img_1433.jpg

A 18 napos rendezvénysorozat gazdasági haszna nem csekély, 10 millió bevétellel számolnak a szerevezők idén. A propaganda jól működik, a látogatók negyede vidékről érkezik, a vendégek 12%-a pedig külföldi. A Sörfeszt igazi turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát, mely a városnak 20 millió euró extra bevétellel jár.

img_1320.jpg

A bécsi Sörfesztivál október 9-ig tart, a belépés szerdától szombatig ingyenes, egészen este 6-ig, azt követően jegyet kell váltani. (A koncertjegyek ára asztalfoglalás esetén személyenként 36,90 euró, egyébként pedig 42,40 euró/fő. A jegyeket elővételben lehet megvenni.)

 

Fotó/videó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr8611744025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása