Divat Bécsben
2016. szeptember 20. írta: Bazsa Mara

Divat Bécsben

Bár Bécs nem a divat fővárosa, most mégis azzá lett. Egy teljes hétig a divatvilág szeme Bécsre esett, a Vienna Fashion Weeken a hazai és a külföldi dizájnerek a legújabb trendekkel érkeztek.

Bécs nem diktál divatot. Nem Milánó, Párizs, vagy London, pláne nem New York, ám az itteni nők is sikkesek, megszállottan szeretik és követik a trendeket. Egyre inkább keresik az egyedi, egyéniségükhöz illő ruhákat, és ezekért szívesen is áldoznak. A különleges darabokért olykor mélyen a pénztárcájukba is nyúlnak, átlagosan évente a divatra 817 eurót áldoznak.

img_9821.jpg

img_9982_2.jpg

A Vienna Fashion Week MQ évek óta változatlan népszerűségnek örvend. A Múzeumi Negyed előtt felállított sátrakban idén is tolongott a tömeg, valamennyi bemutató telt házzal ment. Talpalatnyi hely sem maradt üresen a nézőtéren.

img_9615.jpg

img_9758_1.jpg

Már a megnyitó ütősre sikeredett, melyet a Párizsban élő, ismert divatújságíró és stylist, Claire Sibille rendezett. Az est fénypontja a Bécsben élő amerikai divatkreátor, Kithe Brewster kollekciója volt, aki egykor Beyoncét és Gwyneth Paltrowt öltöztette, most pedig Julianne Moore megjelenésének felelőse. A bemutatókra érkező nézők ruhatára vegyes képet festett, volt aki hoch elegánsan érkezett, de akadtak kifutóra is beillő szettek. 

img_9798.jpg

img_9763.jpgIdén az osztrák tervezők kollekcióinak bemutatására esett a hangsúly. Claus Tyler (Claustyler), a tiroli tervező bejött a bécsieknek, nagy tapsot kapott, amikor a bemutató végén a kifutón megjelent. Exkluzív anyagaival, kreatív ötleteivel 2010 óta hódítja a piacot, évről évre meglepőt és újat alkot. Alkalmi és utcai viseletei különösen kedveltek, de a menyasszonyi ruhái is egyediek.

img_0005.jpg

img_0028.jpg

img_0022_1.jpg

A 80 divatbemutató dizájnerei között akadtak szép számmal külföldiek is, kezdők és nevesek. Többi között magyarok is megjelentek az eseményen. Az Aquanauta és az Artista szinte már állandó vendégek. Ruháikkal ismét szép sikert arattak. Ők már szinte őshonososak az osztrák fővárosban, de legalábbis nem ismeretlenek, hisz bécsi boltjaik állandó, visszatérő vevőkörrel rendelkeznek. 

img_9618_3.jpg

img_9620_1.jpg

img_9627.jpg

img_9656.jpg

img_9687.jpg

img_9742.jpg

Csendes, visszafogott taps fogadta a német piacon ismert és már rég bevezetett Prototype Schumacher „Rose scented Love Letters” kollekcióját. bár itt is teljes volt a ház. A ruhákon két szín dominált, a fehér és a fekete, játékosságot a rózsaszín és az arany vitt bele. 

img_9500.jpg

img_9515_1.jpg

img_9550.jpg

A bemutatók közti szünetben sokan benéztek a pop-up store-ba, az ideiglenesen felállított sátor melletti boltba, ahol a tervezők saját ruháikat árulták, vagy ha kellett, rendeléseket vettek fel, így közvetlen kapcsolat alakult ki a vevőkkel. Amikor ott jártam, nem volt nagy tömeg, de azért jöttek, mentek próbálgattak az emberek. Meglehet, a magas árak riasztották el a vevőket. 100-150 euró között kezdődtek az alkalmi vételek, de tegyük hozzá, egyedi, kézzel készített ruhadarabok lógtak a fogasokon.

img_9604.jpg

img_9595.jpg

img_9596.jpg

A divatbemutató egy hétig tartott, a 80 show-ból ez csak egy aprócska szelet, de a remek hangulatot talán ez is visszaadja. A siker idén sem maradt el, kint volt legalább tízezer ember. 

 

Fotó/videó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt     

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr911718739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása