Bungee jumping Bécsben – ugrás a mélybe
2016. augusztus 22. írta: Bazsa Mara

Bungee jumping Bécsben – ugrás a mélybe

A Duna-torony nemcsak Bécs, de az egész ország legmagasabb építménye, és ha igaz, a világ 100 legmagasabb tornyainak egyike. De nem ez a fő attrakció benne, hanem az, hogy itt van a világ 10 legmagasabb bungee jumping helyeinek egyike! A megszállottak kedvence.

Mondják, annál izgalmasabb, minél magasabbról történik az ugrás. Halálmegvető bátorság kell ahhoz, hogy az ember 152 méter magasról leugorjon, és a mélybe vesse magát. Én semmi pénzért nem vállalnám. Mentségemre annyit, hogy ottjártamkor egyetlen nő sem próbálkozott, férfiak voltak a vállalkozók. A hatalmas, égbe nyúló, 252 méteres karcsú test aprócska szárnyat növesztett. Ez nem a világot jelentő deszka, hanem egy 8 méter mélyen a semmibe nyúló, masszív acélszerkezet, melyen a bátrak bátra kitipeg. Innen már nincs visszaút, az előadás hamarosan indul.

img_5741.jpg

img_5795.jpg

A pilléren a biztonságiak otthonosan mozognak, rutinosan teszik a dolgukat, testsúlyt mérnek, megnyugtatóan beszélnek, miközben mindenféle kütyükkel, biztonsági övekkel szerelik fel a testet, amit látszatra nyugton tűr a delikvens. Azt mondják, jó időben a szem 80 kilométerig is ellát, olykor az is megesik, hogy visszaköszön Pozsony sziluettje. Erősen kétlem persze, hogy az ugrókat a panoráma felcsigázza, mástól buzog hevesen ereikben a vér, a túlélés a cél. Gondolom én.

img_5780_1.jpg

img_5770.jpg

Amikor az idegek pattanásig feszülnek, és adrenalin árasztja el az egész embert, a kezek a magasba emelkednek, és jön az ugrás le a mélybe, a totál ismeretlenbe. Csúcsosodik a stressz, úrrá lesz a félelem, hogy visszaránt-e a kötél, megállítja-e a szabadesést.  

A test 90 km/órás sebességre gyorsul fel. Már-már a földet súrolja, mely alig 20 méterrel van alatta, amikor rándul a kötél és repít ismét felfelé. Aztán működésbe lép a jojó effektus, esni enged, majd ránt egyet, az ég felé száll az ugró, majd visszahúzza a gravitáció. Pár másodperc élmény, 190 euróért.

okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.jpg

img_5750.jpg

Hétvégén, nyáridőben, ha az időjárás nem szeles és villámok sem cikáznak az égen, telt házzal üzemelnek. Aki ide készül, bookoljon időben, különben néző marad. Bárki persze nem jumpingolhat, feltételeket szabnak, kiskorúak - lányok 15, fiúk 17 év alatt - kizárólag szülői beleegyezéssel ugorhatnak, a testsúly is adva van, 50 és 110 kilogramm közötti a limit. És persze az is fontos, hogy az ember mentálisan felkészült legyen, de erre nem szerveznek tréninget, ezt ki-ki maga oldja meg.

img_5775.jpg

Aki nem érzi magát felkészültnek, és esze ágában sincs jumpingolni egyet, azoknak marad a panoráma, a torony körbe forgó étterme és kávéháza. Ide egy szuper gyors lift viszi fel 35 másodperc alatt az utasokat.  A 150-155 méter magasan lévő panorámateraszról ilyen látkép fogad.

img_5785.jpg

img_5824.jpg

img_5831.jpg 

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr128926478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása