Trendi pop up boltok Bécsben
2016. augusztus 19. írta: Bazsa Mara

Trendi pop up boltok Bécsben

Tiszavirág életű boltok ezek, ma vannak, holnapra eltűnnek, mint Hamupipőke a mesében. Nem indítanak nagy kampányokat, közösségi oldalakon reklámozzák magukat. Döntően a kreativitásukkal hívják fel magukra a figyelmet, nem azzal, hogy az üzletbe sok tőkét beleölnek.  

Egy remek lehetőség annak, aki saját üzletbe vág, hogy megmutassa magát, bár tavaly például olyan ismert név, mint a Zalando is beszállt. Jellemzően azonban webshopok és kisebb márkák lépnek így ki személyesen a piacra, a vevőknek alkalmi vételt ajánlva. Az alábbi boltok még pár hétig nyitva lesznek, ha arra visz az utunk, nézzünk ezekbe be. 

img_3929.jpg

A Popupzentrale augusztusban nyitott és egészen jó, központi helyet választott. A Maiahilferen van a boltjuk, mely galéria is egyben. A pop up üzletek egyik fellegvára, bemutatkozási lehetőség fiatal művészek, útkeresők számára. A dizájn-fanok 400 négyzetméteren kereshetnek ízlésükhöz passzoló termékeket. Táskát, ékszerek, ruhák, olyan fiatal divattervezőktől csokorba gyűjtve, akik külön-külön maguknak boltot még nem engedhetnek meg. Divat és művészet jól megfér egy helyen, kezdő művészeknek kiállításokat is szerveznek. Az új projekt szeptember végéig üzemel.

img_7111.jpg

img_7112.jpg

Cím: 6. kerület, Mariahilferstrasse 3.

A Modepalas pop up store Q19 Ausztria legnagyobb dizájner pop up áruháza, mely rendszeresen teret ad a feltörekvőknek, nyújt bemutatkozási lehetőségeket, és vásárokat is szervez. Egyébként nem más ez, mint egy bevásárlócentrum Döblingben, Bécs 19. kerületében. A Q19 most éppen nyári dizájner ruhákból tart kiárusítást. Szeptember 15. és 24. között pedig az osztrák népviselet legújabb, extravagáns kreációit mutatja be, miközben új, őszi divatkollekcióval is előrukkol, a szeptember 5-től október 29. közti időszakban.

okkkkkkkkkkkkkk.jpg

Cím: 19. kerület, Döbling, Q19 Grinzingerstraße 112.

A Love Affairt kollekcióit egy dizájner team kreálja, nevük akkor lett ismert, amikor 2013-ban Paris Hilton felkapta őket, és egy címlapfotózáson a csapat egyik ruháját vette fel. Azóta Versace és Hermes mellett emlegetik őket. Magukról azt vallják, érzelem, szívdobbanás, játékosság minden egyes darabjuk, melyeket amúgy a webshopjukban kapunk. Nagyon jó minőségű alapanyagokkal dolgoznak, de nem is olcsók. A weboldalukon 200 eurós átlagáron árulják ruháikat, a bolt nagy előnye ezzel szemben, hogy itt próbálhatunk, de csak szeptember 6-ig. (fotó: Love Affair facebook)

13123163_1088560417867780_2380984363017120945_o.jpg

Cím: 1. kerület, Brandstätte 7-9.

Egy kis kóstoló mindabból, minden, ami a szigetországban fellelhető, kapható most Bécsben, a British pop up üzletben, méghozzá a Millennium Cityben. Női, férfi és gyermekruhák, cipők, élelmiszerek, 15 márka mutatkozik be egy helyen. Mindehhez változatos és színes programok társulnak, majdnem minden napra jut egy, a teázástól kezdve a kóstolásig, vagy egy akár egy stand-up comedy előadásig, bármivel meglephetik a gyanútlanul betérőket. Mára csak egy hétig, augusztus 27-ig lesznek nyitva.

img_7187.jpg

img_7193_1.jpg

Cím: U6 metró, Handelskai megálló

Idén először pop up bolhapiac is megjelenik Bécsben. Egy egész hétvégére, péntektől vasárnapig Second Hand Rose turit nyit egy boltban. Őszi divat nagy választékban és a lehető legjobb áron várja a használt ruhákat, egyedi, vintázs darabokat kedvelőket. Főleg nőket. A szervezők proseccoval várnak, és ha kell, tanácsadással is szolgálnak. 

okkkkkkkkkk_1.jpg

Nyitva: szeptember 16-18. péntek: 16.00-21.00, szombat és vasárnap: 11.00-18.00

Egyébként erre a ne is olyan új jelenségre egy egész iparág alakult Bécsben, a pop up boltok kiadásával több cég is foglalkozik, melyek felkutatják az alkalmas helyeket, ami garázstól kezdve, kioszkokon át, egészen működő kávéházig bármi lehet, a lényeg, hogy legyen benne szabad hely vagy álljon üresen. A méret is szinte mindegy, 10m2-től akár 300m2-ig mindent kivesznek. A bérleti díj négyzetméterenként egy napra 8-15 euró között mozog Bécsben, olcsónak egyáltalán nem mondható. Mellesleg szállodák is profitálnak belőle. A MuseumQuartierben lévő 25 hours Hotel boltja pop uposoknak van kiadva, akik hétről hétre hétvégenként újdonságokat visznek oda. Hol egy-egy tervező, márka, táska és kiegészítő 2016/2017 őszi-téli kollekciója mutatkozik be, máskor online boltok adják magukat élőben, de az sem ritka, hogy designerek árulják bútoraikat, lakberendezési tárgyaikat.

img_7099.jpg 

Cím: 7. kerület,  Lerchenfelder Str. 1-3.

És persze a városban még számtalan más hely is akad, ahol felüti fejét egy-egy pop up, de nem csak bolt formájában. Kiállítások, művészeti projektek, street-foodosok, de még fagylaltosok is élnek ezzel a jelzővel.

Fotó: saját/honlapok

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr3310426142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása