29 Tipp, hogy mivel töltsd az időt Bécsben
2016. augusztus 09. írta: Bazsa Mara

29 Tipp, hogy mivel töltsd az időt Bécsben

Egy híján harminc javaslat, ami felejthetetlenné teszi Bécset! Öt csoportba szedtem, mi mindent csinálhatsz a császárvárosban, ha túl vagy a kötelezően megnézendő nevezetességeken.

Iratkozz fel a Bécsi fekete hírlevelére és máris kapod, ízelítőül most egy kis válogatást adok. Öt tipp, minden csoportból egy-egy a 29 tippből.

Sport

3.Futás

A futás egészséges, mondják. De felejthetetlen is lehet, ha olyan helyeken fut az ember, mint a Duna part, a Bécsi hegyek, vagy bármelyik kerület. Bécsben szinte minden kerületben található egy-egy kijelölt, bemért pálya, sőt kisebb-nagyobb versenyeket is igen sűrűn szerveznek. 

dsc05035.jpg

Kulináris séták Bécsben

4.Kóstold meg a bécsi lacikonyha kolbászkáit

Van egy intézményesült és tipikus hely Bécsben, ahol együtt falatozik a munkás, és az öltönyös alkalmazott. Az van ráírva, hogy Würstelstand, ami a mi lacikonyhánknak felel meg. Ezek között is vannak jobbak és kevésbé ismertek, én az előbbieket mutatom be. 

virsli_012_1.jpg

Vásárlás Bécsben

2.A bevásárlóutcákon olcsóbb árukra találunk

Plázák ide, bevásárlóközpontok oda, Bécsben a bevásárlóutcák népszerűsége mit sem csökkent. Az éves forgalom több mint 70%-a itt csapódik le. És nem csak a legismertebb helyeken. Vannak kisebbek, kevésbé frekventáltak, ahol olcsóbban vásárolhatunk be.  

img_0960_1_2.jpg

Gyerekkel Bécsben

4.A schönbrunni állatkert

A kontinens, a jó öreg Európa egyik legjobb állatkertje. Ezt a címet az utóbbi években már többször kiérdemelte, nem véletlenül látogatnak évről évre milliók ide. A gyerekek kedvence, a világ legrégebbi állatkertje, az UNESCO világörökség része.

img_5403_1.jpg Zenekedvelőknek

2.Zeneszerzők nyomában

A zene szerelmeseinek nemcsak a tematikus múzeumokat (Beethoven, Schubert, Strauss) és a nyári hétvégéken ingyenes koncerteket szervező Haus der Musicot ajánlom, hanem egy-egy városi sétát is, Haydn, Mozart nyomában 

img_1405_1_2.jpg

Kulturális élmény Bécsben

2.Graffiti

A modern városi művészet az önkifejezés eszköze, a nagyvárosok névtelenségéből kitörni vágyó fiatalok bosszantó, olykor vandál, „borsot török az orrod alá” akciói reneszánszukat élik Európa szerte. Bécs sem kivétel ez alól. A Duna-csatorna mentén, a házak falán, a metróállomásokon, tartóoszlopokon igazi remekművekkel találkozhatunk. 

img_2758.jpg

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt    

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr619973532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása