Hullámlovasok Bécs szívében
2016. június 15. írta: Bazsa Mara

Hullámlovasok Bécs szívében

Már csak ez hiányzott ahhoz, hogy egész évben teljes legyen a sportélmény Bécsben. A nyarat most megfogták, a víz szerelmeseit idecsalogatják. Tengerhez utazni sem kell, hogy megtanuljon szörfözni az ember.  

Új, nyári attrakció Bécsben, szörfözés a város szívében. Persze nem a neten, hanem a medencében. Ha Bécs nem megy a tengerhez, a hullámok jönnek a Belvedere-hez, egészen pontosan az odavezető út tövéhez. Aki szereti, most lovagolja meg a vizet, mert itt most azt is lehet.

img_9292_1.jpg

img_9307.jpg

A Schwarzenbergplatz a Ring mentén van, nem kell kerülni, csak a villamosról lelépni, és az sem baj, ha nem a sport szeretete, csak a kíváncsiság hajt ide, mert látványnak sem utolsó a tengerparti fílinget idéző medence, impozáns környezetbe ékelve.

img_9254_1.jpg

img_9280.jpg

A téren, a szovjet katonáknak emléket állító, 12 méter magas bronzszobor előtt szökőkút köpi a vizet a magasba. Nyílegyenesen. Nemhogy hullám, de még egy kis görbület sem töri meg. A víz csobogását viszont megszokták a helyiek. Talán ez is lehetett az oka, hogy idekerült ez a projekt.   

img_9297.jpg

A bécsiek nem ismernek lehetetlent. Mit nekik, hogy nincs tenger, ha egyszer szörfözni akarnak, hát csinálnak hullámokat maguknak. A térből egy jó nagy helyet kiszakítottak és egy hatalmas medencét alkottak, mérete 1000 négyzetméterre rúghat. A hullámok másfél méterig csapnak, a lovasok azon utazhatnak. Kezdőknek és gyerekeknek, ha kedvet kapnak, kurzusokat indítanak.

img_9305.jpg

img_9293.jpg

Persze ára is van a dolognak. 50 percért 39 eurót kérnek, de deszkát és sisakot is adnak az élményhez. A belépés amúgy ingyenes, a látványért fizetni nem kell, maga a sport kerül pénzbe. A projekt „3CityWave” néven megy, és akink a víz hideg, ruhát is bérelhet.

img_9259.jpg

Miközben a szörfösök kedvükre lovagolnak, a nézők sem unatkoznak. Napfürdőznek, falatoznak, és persze árgus szemmel követik az eseményeket, hol a lábhoz tartozó gazdát keresik, hol pedig a teljesítményeket értékelik.  

img_9248.jpg

img_9271.jpg

Aki szörfözni szeretne és biztosra menne, azoknak érdemes előre, neten foglalni helyet. A medence partján egyszerre csak 10 ember áll készenlétben, sorára várva. A víz fodrai délelőtt 10-től nyomulnak, és csak 12 óra múlva állítják le a hullámokat.

img_9312.jpg

Persze azért jó, ha tudjuk, ez nem a profik helye, ide inkább azok jöjjenek, akik az alapismeretekkel ismerkednének és mielőtt nyílt vízre merészkednének, szörföznének a városban egyet. Arra ez tényleg remek.

img_9285.jpg

img_9218.jpg

Helyet a www.3citywave.at oldalon, szeptember végéig foglalhatunk.

 

 

Fotó, videó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr598807132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bisonte 2016.06.16. 13:04:08

Budapesten, az Aquaworldben is van (már évek óta) szörfmedence.
(Persze az nem szabadtéri.)
süti beállítások módosítása