Ingyen látogatható programok Bécsben - április
2015. március 31. írta: Bazsa Mara

Ingyen látogatható programok Bécsben - április

Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény akad áprilisban is. Ezekből csemegézünk!    

Mesenapok

Hely: Bécsi Városháza - Rathaus

Időpont: április 1-2  11.00. – 18.00 óra között

Mese minden mennyiségben és a világ minden tájáról. Két nap csak a királykisasszonyokról, a sárkányokról, a törpikékről és a mesehősökről szól. A mesék varázslatos birodalmába keveredünk, ha a városházára belépünk.

maeta_2015_979baa758e.jpg

A program  itt:

http://www.kinderaktivcard.at/fileadmin/daten/fespi_fata/PDF/Broschueren_Folder/Folder_DRUCKFREI.pdf

Augustinerkirche - Ágostonrendi templom

Hely: I. kerület, Augustiner Strasse 3

Időpont: április 4. 21.00 és 5. 11.00

A szombat esti koncerten Vivaldi, Haydn zenéjében gyönyörködhetünk. A vasárnap délelőtti nagymisén Hummel műve csendül fel.   

img_5892.jpg

 http://www.augustinerkirche.at/augustinus.php

Óramúzeum 

Hely: 1. kerület Schulhof 2.

Időpont: április 5. 10.00 – 18.00 óra között

Minden hónap első vasárnapján a Bécs Múzeum és a hozzátartozó múzeumok is ingyen látogathatóak. Most az I. kerületben található Óramúzeumot ajánlom, aktualitását a nyári időszámításra történő átállás adja.

img_4795.jpg

http://becsifekete.blog.hu/2015/03/27/a_dobokocka_es_becs

Húsvét a Práterben

Hely: Práter

Időpont: április 5. 13.00 – 20.00 óra között

Bár a Práterben nincs húsvéti vásár, de az ünnepre látványos programokkal készülnek. Azt ígérik, itt lesz Ausztria legszínesebb húsvéti forgataga. A hagyománnyá váló esemény ötödik alkalommal kerül megrendezésre, koncertekkel, gyerekprogramokkal, tojásfestéssel, bábszínházzal, bűvészmutatvánnyal és sok-sok meglepetéssel várják a látogatókat. A nap fénypontja a tarkabarka Tavaszparádé, 15.30-kor veszi kezdetét.

osterfjooooooooo.jpg

A program itt:

http://www.prater.at/Berichte/Ansicht.php?Id=1738541

Kerékpár fesztivál

Hely: Bécsi Városháza 

Időpont: április 11 -12,  9.00 – 18.00 között

Az ARGUS Kerékpárfesztivál nemcsak Ausztria legnagyobb kerékpáros rendezvénye, de Európában sincs párja. A szezonnyitó eseményhez a Rathaus impozáns épülete nyújt parádés díszletet. Programok minden mennyiségben, 100 kiállító mutatja be termékeit, tesztelik a bicajokat, bemutatóval kápráztatnak el, és bolhapiacot is ígérnek, ahol a megunt járgányokat újabbakra cserélhetjük, vagy a hiányzó felszerelésünket kiegészíthetjük.

bikefestival1small_c_aledilullojo.jpg

http://www.bikefestival.at/programm/index.html

A modern művészet kedvelőinek - Ritkaföldfémek kiállítás

Hely: Augarten, TBA 21

Időpont: május 19-ig

A ritkaföldfémek a periódusos rendszer sajátos csoportját alkotják. Számuk 15, de még kettőt, tulajdonságaik miatt, hozzácsaptak, így lettek 17-en, mint a művészek, akiket a téma megihletett.  

img_2624.jpg

http://becsifekete.blog.hu/2015/03/03/meztelen_igazsag_978

Kortárs dizájn és iparművészeti piac

Hely: MuseumsQuartier

Időpont: április 11. 11.00  - 19.00 óra között

A múlt év sikerét követően az idén is Bécsbe települ a nemzetközi hírnévre szert tett WAMP Disegnmarkt, a kézműves termékek - divatos ruhák, ékszerek, belsőépítészeti tárgyak -  bemutatója és vására. 

20140621_005joo.png

http://wamp.at/de

Elektronikus zenei fesztivál – Electric spring

Hely: MuseumsQuartier

Időpont: április 16. 20.00 órától, 17. 19.00 órától

Egy igazi szenzáció és újdonság! A most debütáló fesztivál lehetőséget teremt a műfaj hazai művelőinek, különböző techno formációknak, DJ-knek, hiphoposoknak, hogy bemutassák tudásukat, szórakoztassák a közönséget, hogy fesztivál hangulatot teremtsenek. Összesen 23 osztrák zenész lép fel a szabadtéri színpadokon és a zárt helyszíneken. A nyitány izgalmasnak ígérkezik, egy installáció adja meg az alaphangulatot, egy hatalmas szökőkúton futó fényjáték mellett indul a zene. A képen a Johann Sebastian Bass együttes, az Eurovíziós Dalverseny egyik osztrák döntőse.  

kicsi.jpg

A program itt:

http://www.electricspring.at/ueber-electric-spring/

Békefutás 

Hely: Városháza  (Rathaus)

Időpont: április 25. 9.00 – 12.00 óra között

A 2010 óta megrendezésre kerülő jótékonysági rendezvény a maga nemében a legnagyobb Ausztriában, mely a világ szegény, rossz körülmények között élő gyerekeit segíti. A sok programmal tarkított eseményen tavaly mintegy 500 ezer euró adomány gyűlt össze és ment az elesettek segélyezésére. Az esemény mottója: „én futok…te adakozol…mi segítünk”.

521_1_ujjoooooooooooooooooo.jpg

http://www.friedenslauf.at/de

Operaelőadás élőben

Időpont: Április 4-7, 9-13, 17-20, 22-26, 28 és 30 esténként

Puccini: Pillangókisasszony, Richard Strauss: A rózsalovag, Csajkovszkij: Anyegin csak egy pár darab a repertoárból. Az opera épületének oldalára felszerelt 50m2-es, LED video képernyőn esténként élőben követhetjük az előadásokat. A minőséget 5 HD kamera biztosítja.

oper_live_1.jpg

A program itt:

http://www.wiener-staatsoper.at/Content.Node/home/aktuelles/oper_live/liste.de.php

 

Fotó: internet és saját 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr517321216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása