Buli-buli hátán Bécsben
2014. június 22. írta: Bazsa Mara

Buli-buli hátán Bécsben

A legélhetőbb hely Európában nyáron sem hazudtolja meg magát. Amikor a nagyvárosokból mindenki menekül a hőség elől, Bécs akkor kapcsol rá. Fesztiválokkal, ingyenes programokkal vár kicsit, nagyot, fiatalt, időst, zenét, filmet kedvelőket. Csemegézzünk!

Június 27-29 közt rendezik meg Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválját, a Duna-sziget Fesztivált (Donauinselfest). Az idén 31. alkalommal szállják meg a zenerajongók, a fesztiválozók, a szórakozni vágyók a szigetet. Több millió látogatóra számítanak, ami nem merészség a tavalyi 3,2 millió vendég tükrében. A fesztivál idei mottója: Bécsben élni, Bécset szeretni. Bár az ide érkezők többsége nem bécsi, szeretni viszont nagyon is fogja, már csak azért is, mert a koncertek ingyenesek. 

A rendezők már most szuperlatívuszokban beszélnek az eseményről. A számok tükrében higgyünk nekik: 600 órán át 11 színpadon 3000 művész részvételével tart az össznépi őrület. Zenei stílusban nem lesz hiány, mindenki kedvére válogathat a pop, a rock, a slágerzene, a latin, a soul, a dzsessz, a blues, a hip-hop, az elektronikus, a kemény rock között. A kezdés frenetikusnak ígérkezik, Cro, a panda-rapper nyit, és kedvcsinálóként pár név azok közül, akik folytatják: Macy Gray, soul sztár, Kuschel-Rocker Milow, a sláger csillag, Nik P., Ex-Reamonnn, Stefanie Werger, az osztrák poplegenda, Rita Ora, a belga Milow, Anna F. Az idén lesz tehetségkutató is, fiatal, eddig ismeretlen zenészek is kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

DSC03071.JPG

Egy színpad már áll. 

DSC03072.JPG

Javában folynak az előkészületek

Az egyébként a 21 km hosszú, 250 méter széles szigeten minden korosztály talál magának szórakozást, ha éppen nem köti le a zene. A gyerekek élvezhetik Ausztria leghosszabb, 208 méteres vizi csúszdáját, de lehet itt raftingolni, wakeboardozni, vizisízni, kajakozni, csónakázni, strandolni, kijelölt helyen grillezni, jókat enni, inni, koktélokat szürcsölni.  

DSC03061.JPG

Most még minden csendes 

Június 28-án a Rathaus előtt nyit a hagyományos, 24. alkalommal megrendezésre kerülő szabadtéri filmfesztivál. Nem mással, mint egy kult filmmel, Falco legendás, a Donauinselen 100 ezer ember előtt tartott koncertjével. A vetítés 20.45-kor kezdődik. A 65 napig tartó fesztivál koncertekkel és 50 filmmel készül. A látvány nem lesz mindennapi, a kivilágított Rathaus-zal, a 300 négyzetméteres hatalmas kivetítő vászonnal, HD minőségű képekkel, és csúcs hangtechnikával. Mindehhez a háttérben 28 stand várja az éhes, szomjas, szórakozni vágyókat, 40 ország kulináris élvezeteit kínálva. 

DSC03044.JPG

Készül, épül a hatalmas kivetítő 

DSC03047.JPG

Alakul a nézőtér

Van még más is! Július 24-27 között rendezik meg a Popfestet. Akit érdekel az osztrák pop zene és irányzatai, azok a Karlskirche előtt felállított vízi színpadon és a város számos egyéb pontján hallgathatnak koncerteket. A szintén ingyenes programokon olyan hazai sztárokkal találkozhatnak, mint a grazi Viech, a Nazar/Yasmo/SKI, Manu Delago, Effi és azt rebesgetik, most lesz az Affine Records legújabb elektronikus zenei projektének, a Holy Oxygennek a világpremierje is. 

A Jazz Fest június 26-án száll be szabadtéri és klubkoncertekkel. A csúcspont a Bécsi Állami Operaházban fellépő hetek lesz: Daptone Super Soul Revue, Al Di Meola, Pet Shop Boys, Al Jarreau, Buika, Sinead O'Connor és Natalie Cole.

Ha mindez nem lenne elég, nyáron Bécsbe látogat még Bob Dylan, a rock legenda, Rod Stewart, a brit Madness, koncertet ad a Metallica, jön Avicii, a svéd sztár DJ, Paul Anka és még sokan mások.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt  

A bejegyzés trackback címe:

https://becsifekete.blog.hu/api/trackback/id/tr356401171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása